23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţiul rămâne polul tenisului românesc
Galaţiul rămâne polul tenisului românesc

Partida România - Spania a trecut, însă gălăţenii sunt îndrăgostiţi în continuare de sportul alb. Copii şi-au văzut idolul, Simona Halep în carne şi oase şi acum mulţi dintre ei vor să practice această disciplină. Setea de tenis a locuitorilor municipiului va fi satisfăcută pentru că Galaţiul va găzdui în 2015 nu mai puţin de 6 turneee internaţionale, 3 destinate băieţilor şi 3 pentru fete. Gazda competiţiilor nu putea fi decât complexul de tenis Viva, cea mai modernă bază din Moldova.
Florin Şipoş, directorul complexului de tenis Viva, a declarat: „Din luna mai avem treabă multă la Viva. Mai întâi vor avea loc două turnee Futures de 10.000 de dolari fiecare, destinate băieţilor. Urmează să intre apoi în scenă fetele. Vom avea mai întâi 2 turnee futures cu premii de 10.000 de dolari pentru ca evenimentul verii să fie constituit de turneul feminin cu premii de 25.000 de dolari. Apoi vom avea un turneu internaţional pentru juniorii de 14 ani. În afară de aceste 6 turnee vom mai avea o Balcaniadă a juniorilor de 12 ani, o competiţie la care se anunţă o participare impresionantă. Simona Halep a făcut primul punct la turneele Futures la Galaţi aşa că trebuie să ne aşteptăm să vedem copii foarte talentaţi. 12 şi 14 ani sunt două vârste foarte importante în tenis şi vreau să văd la lucru viitoarele stele ale acestui sport extrem de iubit. Trebuie să facem ceva pentru tenis şi să aducem nivelul acestei discipline pe locul pe care îl merită.”
Cele 7 competiţii, plus Balcaniada copiilor, vor crea o emulaţie extraordinară la Complexul Viva, locul care devine emblema tenisului din Moldova. Cum Galaţiul are şanse mari să găzduiască în 2016 un eventual meci al echipei feminine a României în Grupa Mondială a Fed Cup, se poate spune că tenisul este pe val în oraşul unde Simona Halep a făcut primii paşi în turneele internaţionale.


Articole înrudite