23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul începe cel mai important retur din istorie
Oţelul începe cel mai important retur din istorie

Oţelul este pregătită pentru debutul în meciurile oficiale din 2015. Echipa gălăţeană s-a întărit în această iarnă şi vrea să recupereze terenul pierdut în toamnă. Cei 9 jucători sosiţi în presezon mai au nevoie de timp pentru a se adapta. Excepţie face Laurenţiu Iorga, jucător care a revenit la Galaţi după o pauză de 1 an. Fosta campioană a României are parte de un debut de foc, pentru că în prima etapă a returului întâlneşte Dinamo, echipă aflată în căutarea gloriei de altădată. Câinii roşii s-au întărit şi ei, astfel că meciul de sâmbătă se anunţă deschis oricărui rezultat.
Tibor Selymes, antrenor Oţelul, a declarat: „Nu ne deranjează că întâlnim Dinamo în chiar prima partidă oficială a anului pentru că oricum trebuie să întâlnim toate echipele din liga 1. Trebuie să ne luptăm şi să facem totul pentru a cuceri toate punctele puse în joc. Meciul va fi foarte dificil pentru că adversara noastră de sâmbătă a făcut 13 transferuri. Au fost aduşi jucători de valoare. Şi noi am făcut transferuri bune şi o să vedeţi pe teren fotbalişti care ştiu meserie. Cred că va fi un meci frumos. Pentru noi este un meci important, dar nu decisiv. Trebuie să înţeleagă toată lumea că putem să câştigăm, dar nu se termină totul cu această partidă. Nu va fi o dramă dacă vom fi învinşi. Ar fi supărător să pierdem în primul meci oficial în faţa propriilor suporteri, însă chiar dacă vom fi înfrânţi şansele noastre la salvarea de la retrogradare rămân intacte. Eu sunt convins că toţi jucătorii noştri vor da tot ce au mai bun şi vom reuşi un rezultat pozitiv. Nu putem spune că este mai bine că Dinamo a disputat un meci oficial înainte de partida cu noi. Ei şi-au intrat în ritm, dar în acelaşi timp pot fi puţin obosiţi după ce au străbătut atâţia kilometri. În ceea ce priveşte salvarea de la retrogradare cred că pentru a evolua şi anul viitor pe prima scenă a fotbalului românesc avem nevoie de 28-30 de puncte în retur. Va fi o primăvară de foc şi tocmai de aceea am făcut atât de multe transferuri pentru că avem nevoie de jucători valoroşi şi pe banca de rezerve. Avem nevoie de 18 -20 de jucători de valori apropiate pentru că atunci când lipsesc unii jucători să avem înlocuitori pe măsură.”
Dinamo a pierdut primul meci oficial al anului. Echipa bucureşteană a fost învinsă cu 2-1 de Pandurii într-o partidă care a contat pentru semifinalele Cupei Ligii. Meciul cu Dinamo poate fi câştigat cu ajutorul suporterilor. Adevăraţii susţinători ai echipei de la Dunăre nu au voie să scape acest meci. Oţelul are nevoie de fani pentru că porneşte într-o cursă în care este în joc însăşi existenţa clubului gălăţean. Publicul poate face ca Selymes şi elevii săi să debuteze cu dreptul în cel mai fierbinte retur din istoria de 51 de ani a clubului gălăţean. Singura absenţă certă din tabăra gălăţeană este Emil Dică, care a acumulat 7 cartonaşe galbene şi este suspendat. Tibor Selymes va trimite în teren o formulă de echipă care ar putea arăta astfel: Hotoboc - Solomou, Leca, Sissoko, Popescu - Sanaa, Helder - Hamroun, Cernat, Iorga - Matondo. Pe bancă se vor afla jucători care ar putea fi oricând soluţii la fel de bune precum titularii: Ma-Kalabay, Milea, Mişelăricu, Popa, Brigido, Cristea şi Tudorie. Dinamo va alinia o echipă apropiată de cea ideală. În poarta câinilor ar putea reveni Marc, iar Nicolae Grigore şi Ricardo Machado pot fi titulari pentru prima oară într-un meci oficial pentru Dinamo. Oţelul - Dinamo se joacă sâmbătă de la ora 20:30 pe stadionul situat în cartierul Ţiglina 3.


Articole înrudite