24 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Finalizarea proiectului „Creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați”
Finalizarea proiectului „Creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați”

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Galați, în calitate de Beneficiar, a semnat cu Ministerul Sănătății, în calitate de Coordonator de reforme și investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, contractul de finanțare nr. 122835 din 23.06.2023 pentru implementarea proiectului „Creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul  Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență PNRR, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională; Componenta 12 - Sănătate, Investiția I1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale PNRR/2022/C12/MS/I2.4, cod apel MS-0024 - Apel de proiecte gestionat de Ministerul Sănătății, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Valoarea totală a contractului de finanțare aferent proiectului a fost de 9.666.497 lei cu TVA, din care:

  • Valoare eligibilă din PNRR: 8.123.106,72 lei
  • Valoare TVA eligibil aferent PNRR: 1.543.390,28 lei

Obiectivul proiectului a constat în reducerea ratei infecțiilor nosocomiale prin aparatură care îmbunătățește condițiile de sterilizare a aeromicroflorei din spital, depistarea rapidă a tuturor microorganismelor care duc la infecții nosocomiale, izolarea și tratarea eficientă a pacienților infectați.

Rezultatele care au fost urmărite prin implementarea proiectului:

  • achiziția de echipamente de înaltă performanță, la nivelul standardelor internaționale, care asigura o infrastructură sanitară modernă, funcțională și sigură. Unitățile/structurile sanitare au beneficiat de echipamente și materiale pentru a reduce riscul de infecții asociate asistenței medicale, respectiv:
  • Laborator microbiologie: sistem automat de însămânțare si etichetare laterala a plăcilor însămânțate;
  • Bloc operator/ Secția UPU/ Secția Pediatrie 1/ Secția Pediatrie 2/ Secția Pediatrie 3/ Secția ORL/ Secția Radiologie/ Secția ATI/ Secția Recuperare BTF/ Secția Chirurgie/ Secția Dializă/ Secția SCPLIAM: echipament pentru reprocesarea automată a endoscoapelor, dulap de uscare și stocare endoscoape, cărucior de transport, mașină spălat instrumentar medical, aparat decontaminare aeromicrofloră, aparat decontaminare aeromicrofloră cu sistem de filtrare, sistem cu abur și dezinfectant pentru curățarea și dezinfecția înaltă a suprafețelor, sistem automat de nebulizare cu ceață uscată, sistem de curățare și dezinfecție prin abur miniaturizat cu funcție de aspirare și accesorii multiple, sistem de filtrare și tratare a aerului din sălile de operații, echipament dezinfecție termică antibacteriană instrumentar medical, kit de audit pentru dezinfecția suprafețelor, bio-colector pentru prelevarea de probe microbiologice din aer, dispozitiv mobil automat  de decontaminare cu emisie UV, macerator - dispozitiv eliminare rapidă și ecologică a recipientelor de hârtie, camera izolare pacient cu risc infecțios, echipament neutralizare deșeuri.

Echipamentele și dotările care au fost achiziționate se aliniază standardelor internaționale în domeniul medical, iar infrastructura medicală de ultimă generație va duce la o creștere a calității prestării serviciilor medicale din Municipiul Galați, prin reducerea timpului de așteptare pentru a beneficia de asistență medicală, reducerea inegalităților în materie de sănătate pe criterii sociale, teritoriale și economice.

Durata de implementare a proiectului: 23.06.2023-02.11.2024

Date de contact: Manager proiect – Buhosu Paula-Emanuela – Șef Serviciu, Serviciul de Elaborare și Contractare Proiecte de Dezvoltare, str. Domnească, nr. 54, tel. 0722779028, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite