23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a început cu stângul returul
Oţelul a început cu stângul returul

Oţelul a început partida cu Dinamo cu o formulă destul de ciudată de echipă. În poarta era Ma-Kalambay, Stelian Cucu fusese mutat fundaş central, iar vârf împins figura Tudorie. Deşi timpul era friguros, cam 6.000 de suporteri se încumetaseră să ia drumul stadionului. Gazdele, aflate cu cuţitul la os, au început mai bine. Iorga a şutat în minutul 3 de la marginea careului şi fundaşul bosniac Bunoza a respins în corner. Algerianul Hamroun îl încearcă şi el pe Naumovski, dar portarul macedonean respinge greu de sub bară. Nu a fost decât un foc de paie. Dinamoviştii, cu jucători ofensivi care au destule meciuri sub tricolor - Marius Niculae, Grozav, Alexe - au pus stăpânire pe joc. Niculae se află aproape de gol în minutul 13, dar Cucu salvează miraculos din 4 metri. Jocul trenează până în minutul 25, când Cernat driblează tot, îi pasează lui Tudorie care centrează slab şi apărarea dinamovistă respinge. Fostul rapidist Nicolae Grigore şutează periculos în minutul 25 de la 25 de metri şi mingea se duce puţin peste poarta lui Ma-Kalambay. Oţelul putea deschide scorul în minutul 30, dar Cernat se trezeşte cu mingea pe cap şi trimite pe lângă poarta din 6 metri. Oţelarii au ocazia unui contraatac fulger în minutul 38. Iorga se descotoroseşte de adversarul direct, dar verticalizează prea tare pentru Cernat. Finalul primei reprize este de coşmar pentru gazde. Leca bărbiereşte o minge simplă, Grigore şutează de la marginea careului mare şi mingea, deviată de Iorga, mângâie transversala. La cornerul care a rezultat, Dinamo a deschis scorul. Serginho a executat cornerul de pe partea dreaptă şi Niculae a profitat de ezitarea lui Ma-Kalambay şi a marcat cu capul. Oţelul mai trebuia să reziste 30 de secunde şi intra la pauză cu un scor alb, care lăsa loc de speranţe în partea secundă. Gafa de judeţ a uriaşului portar belgian a hotărât scorul primei reprize, 1-0 pentru Dinamo. Fără atacanţi pe bancă pentru că Matondo nu avea cartea verde şi Cristea se accidentase, Selymes nu a putut face nici o schimbare la pauză.
Oţelarii încep bine şi partea secundă. Era minutul 54 când Solomou a pătruns pe dreaptă, a centrat şi Tudorie a reluat ciudat cu capul, iar mingea a trecut pe lângă poartă. Cernat ajunge într-o poziţie bună în minutul 57, însă şutul său se duce puţin pe lângă poarta lui Naumovski. Selymes face o mutare surprinzătoare pentru toată lumea. Îl scoate pe Tudorie şi îl introduce pe Grădinaru. Mihai Teja betonează mijlocul cu Elhamed şi Cristescu, iar atacurile Oţelului încep să semene cu valurile care se ciocnesc de dig. Oţelul reuşeşte să marcheze prin Cernat, dar golul este anulat pentru ofsaid. Selymes îl scoate pe Cernat şi îl introduce pe junele Tătar. Finalul este dramatic. În primul dintre cele 4 minute de prelungiri, Hamroun execută o lovitură liberă şi Tătar reia peste poartă dintr-o poziţie ideală! Dinamo se impune cu 1-0 şi îngreunează şi mai mult situaţia Oţelului. Echipa gălăţeană ar fi meritat însă un rezultat de egalitate, pentru că nu a fost cu nimic mai prejos decât adversara sa.

Declaraţii:

Daniel Stanciu - manager general Dinamo: „Era important pentru noi să jucăm şi să luăm cele 3 puncte. A fost un meci dificil, pentru că am întâlnit un adversar care s-a bătut până în final. Cred că ne-am impus în primul rând prin valoarea superioară a jucătorilor noştri.\"
Mihai Teja - antrenor Dinamo: „Am câştigat un meci în care nu am avut o prestaţie foarte reuşită. Am speculat ezitarea din apărarea Oţelului şi am luat cele 3 puncte puse în joc. În partea secundă nu am mai pus mari probleme în atac, dar am fost exacţi pe faza defensivă.\"
Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „Sunt supărat pe rezultat. Cred că nu meritam să pierdem, după cum s-au desfăşurat ostilităţile. Dinamo nu a avut nici o ocazie şi a câştigat meciul. În repriza secundă echipa oaspete a trecut o singură dată centrul terenului şi Grozav a şutat de la 25 de metri. În fotbal, ca şi în viaţă, trebuie să ai noroc, iar noi nu am avut. Mai sunt 16 meciuri şi sper ca din etapa viitoare să începem să câştigăm.\"
Tibor Selymes - antrenor Oţelul: „Sunt dezamăgit pentru că astăzi ne-am bătut singuri. O greşeală impardonabilă a hotărât rezultatul final. În repriza secundă am pus presiune, dar nu am şutat periculos la poartă. Din păcate, au lipsit Cristea, care a fost accidentat, şi Matondo, căruia nu i-a venit cartea verde, şi nu am avut forţă ofensivă. Urmează un meci în care trebuie neapărat să învingem. Avem nevoie ca de aer de toate punctele puse în joc în meciul de la Chiajna.\"

Formaţii
Oţelul: Ma-Kalambay 3 - Solomou 6, Leca 5,Cucu 6, Popescu 6 - Sanaa Altama 6, Helder 5 - Iorga 5 (Brigido), Cernat 5 (Tătar 6), Hamroun 6 - Tudorie 5 (Grădinaru 4)
Dinamo: Naumovski 6 - Barboianu 6, Bunoza 7, Nedelcearu 6, Serginho 6 - Grigore 6 (Elhamed 6), Boubacar 6 - Alexe 5, Grozav 5, Rotariu 5 (Cristescu 5) - M.Niculae 7 (Bilinski 6).


Articole înrudite