05 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Comunicat de presă 04.10.2024

COMUNICAT DE PRESĂ DEMARARE PROIECT

„INVESTIȚIE INIȚIALĂ PENTRU EXTINDEREA ȘI DIVERSIFICAREA PRODUCȚIEI

LA S.C. ȘERBĂNEȘTI LIVADĂ S.R.L.”

ȘERBĂNEȘTI LIVADĂ S.R.L., în calitate de Beneficiar, anunță demararea implementării proiectului „INVESTIȚIE INIȚIALĂ PENTRU EXTINDEREA ȘI DIVERSIFICAREA PRODUCȚIEI LA S.C. ȘERBĂNEȘTI LIVADĂ S.R.L.”, cod MySMIS 317067, proiect finanțat prin PROGRAMUL TRANZIȚIE JUSTĂ 2021-2027, Componenta: Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă, Cod Apel: PTJ/206/PTJ_P4/NA/JSO8.1/PTJ_A10

Valoarea totală a proiectului este de 36.184.810,56 lei, din care: valoarea finanțării nerambursabile de 22.849.366,92 lei echivalentă cu 75,14% din valoarea totală eligibilă aprobată, din care nerambursabil din partea Fondului pentru Tranziție Justă 2021-2027 de 19.421.961,88 lei (85%) și din bugetul național de 3.427.405,04 lei (15%).

Contribuția beneficiarului este 13.335.443,64 lei din care: cofinanțare eligibilă 7.558.036,91 lei (24,86%) și cheltuieli neeligibile 5.777.406,73 lei.

Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă consolidarea pe piață a societății ȘERBĂNEȘTI LIVADĂ S.R.L., atingerea unei diversificări durabile a activității, adaptată la cerințele și tendințele pieței, precum și schimbarea fundamentală în cadrul proceselor de producție pentru sprijinirea îmbunătățirii eficienței dar nu în ultimul rând al sustenabilității.

OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI:

1. Extinderea și diversificarea capacității de producție a unității de procesare și dotarea acesteia cu active corporale și necorporale
  2. Sprijinirea tranziției forței de muncă (crearea a 50 de locuri de muncă)
  3. Promovarea eficientă și durabilă a societății

REZULTATELE PROIECTULUI:

• extinderea și diversificarea capacității de producție a unității de procesare și dotarea acesteia cu active corporale și necorporale;
  • crearea a 50 de noi locuri de muncă din care:
  • 16 locuri de muncă pentru persoane direct afectate de procesul de tranziție
  • 34 locuri de muncă pentru persoanele din celelalte categorii defavorizate

Data de începere a implementării proiectului a fost 13.09.2024, iar data de închidere efectivă a proiectului este 12.09.2025.

Informaţii suplimentare despre proiect se pot obţine la:

Date de contact beneficiar:

Adresă poștală: Sat Liești, Com. Liești, Str. Abatorului nr. 1, jud. Galati, România

Site web: https://www.serbanestilivada.ro/