27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„CSU Danubius nu va retrograda”
„CSU Danubius nu va retrograda”
Liga Naţională la handbal feminin a continuat cu partidele celei de-a treia etape. CSU Danubius Galaţi a jucat joi după-amiază în sala Polivalentă Dunărea cu HC Zalău. La prima apariţie în faţa propriilor suporteri, care au venit în număr mare la sală, fetele pregătite de Valeriu Costea şi-au dorit şi au sperat într-un joc bun şi un rezultat pe măsură. Din păcate, tracul şi emoţiile şi-au spus cuvântul, zălăuancele au profitat şi ne-au taxat. Ca şi în partida precedentă de la Braşov, pivotul gălăţean Mădălina Conache a prins mingi importante la începutul jocului şi a destabilizat apărarea adversă. Oaspetele au condus din start dar fetele noastre au revenit de fiecare dată şi s-a mers umăr la umăr în primele 25 de minute. CSU Danubius a marcat primul gol din cea de-a doua repriză şi scorul a devenit: 9-11 (min.31). Lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul, fetele noastre n-au fructificat niciuna dintre superiorităţile numerice de care au beneficiat, Zalău a profitat, a apăsat pedala de acceleraţie şi s-a desprins decisiv, scor 23-14 (min.52). Pe final, cu Dajana Jovanovska în prim plan, echipa gălăţeană a arătat ceva mai bine şi a mai redus din diferenţă. Rezultat final: CSU Danubius - HC Zalău 18-24 (8-11). Antrenorul Valeriu Costea a fost foarte dezamăgit la sfârşitul jocului. „Nu mă aşteptam să terminăm meciul la aşa o diferenţă mare, mă gândeam sincer că vom obţine un rezultat pozitiv, poate un egal. Sunt foarte dezamăgit, la primul meci în faţa suporterilor noştri, mă aşteptam ca fetele să aibă altă ambiţie, deşi asta ne este valoarea. Am dus o repriză şi ceva, dar deocamdată ăsta este lotul pe care-l avem, cu aceste fete trebuie să mergem mai departe şi vom vedea ce putem face”.
La finalul partidei, antrenorul de la HC Zalău, Gheorghe Tadici a făcut o declaraţie, oarecum surprinzătoare: „Cele de la CSU Danubius nu au cum să retrogradeze, pentru că sunt alte echipe care sunt abonate şi mai mult ca sigur, probabil că una, două, dacă nu cumva trei - n-aş vrea, Doamne-fereşte pentru handbal - se vor retrage”.
Echipa gălăţeană a folosit lotul: Laura Bujoiu (6 intervenţii), Dana Goldic - Cristina Marcu (1 gol), Cosmina Cozma (1), Andreea Chiricuţă (2), Andreea Taivan, Iulia Artean (4), Mădălina Conache (1), Ramona Urse (2), Dajana Jovanovska (5), Ştefania Florea (2), Nicoleta Vlad. CSU Danubius se află pe locul XIII în clasament şi va juca duminică în deplasare cu CSM Roman. 

Articole înrudite

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi organizează Festivalul Naţional de Comedie – Ediţia ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi