23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Dunărea a terminat sezonul regulat pe locul 4
CSM Dunărea a terminat sezonul regulat pe locul 4

CSM Dunărea a terminat sezonul regulat al ligii naţionale de hochei. Echipa gălăţeană a întâlnit sâmbătă şi duminică Sportul Studenţesc, codaşa clasamentului. Elevii lui Marius Trandafir au luat în serios prima partidă şi le-au administrat o înfrângere memorabilă studenţilor bucureşteni. Dunărea s-a impus cu un neverosimil 24-1. A fost un festival de goluri, în care s-au remarcat atât cei 3 stranieri - Rasner, Rytnauer şi Palak - cât şi jucătorii români. Meciul doi a fost mult mai echilibrat pentru că Marius Trandafir a folosit mulţi juniori. Dunărea s-a impus cu 9-5, dar diferenţa de scor nu a contat. Dunărea a încheiat sezonul regulat pe locul 4. Marea surpriză este că SC Miercurea Ciuc s-a clasat pe locul 3 şi va juca în final pentru locurile 5-6! Urmează 9 turnee la care vor participa Steaua, Dunărea, Progym şi Sportul Studenţesc. Primele 3 clasate se vor califica în semifinale alături de Corona Braşov, care însă va participa în play-off ca echipă clasată pe locul 4.
Mihai Brandabur - preşedinte CSM Dunărea Galaţi: „Au fost două meciuri ca de antrenament cu Sportul Studenţesc. În partida a doua am folosit mulţi juniori. Am terminat sezonul regulat pe locul 4, dar avem şanse mari să disputăm chiar finala campionatului. SC Miercurea Ciuc a reuşit contraperformanţa să nu se califice în play-off. Echipa harghiteană şi Corona Braşov au primit permisiunea să joace în Liga MOL şi să fie scutite de turneele care urmează sezonului regulat numai dacă se clasează pe primele 2 locuri în campionat. Cum la finalul sezonului regulat pe primul loc s-a clasat Steaua, echipa de pe locul 3, SC Miercurea Ciuc, nu s-a calificat în play-off. Noi trebuie să terminăm pe locul 2 după cele 9 turnee din faza a doua a campionatului şi vom întâlni în semifinalele play-off-ului, cel mai probabil, pe Progym Gheorgheni. În cealaltă semifinală se vor întâlni, cred, Steaua şi Corona Braşov. Eliminarea lui SC Miercurea Ciuc reprezintă marea surpriză, dar când vrei să participi neapărat în Liga MOL trebuie să-ţi asumi nişte riscuri. Cred că Dunarea va arăta din ce în ce mai bine, iar pe finalul campionatului vom vedea adevăratul potenţial al echipei".
Meciurile cu Sportul au fost, probabil, ultimele disputate de gălăţeni pe propriul patinoar până în luna martie, pentru că de la jumătatea lunii decembrie vor începe pregătirile pentru meciul de tenis România-Spania.


Articole înrudite