23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a rezistat asaltului Universităţii Cluj
Oţelul a rezistat asaltului Universităţii Cluj

Oţelul pare o echipă de neclintit. Jucătorii lui Selymes ştiu să blocheze adversarul atunci când nu le iese jocul şi să încerce să lovească decisiv atunci când li se iveşte ocazia. Oţelarii au avut de luptat în oraşul lui Florin Piersic nu doar cu adversarii, ci şi cu terenul, care a fost aproape impracticabil. Gazdele irosesc prima ocazie în minutul 10, când Cristocea a trimis din lovitură liberă şi Hotoboc a reţinut. Gazdele atacă în valuri şi, după o aşezare a lui Mengolo, Gravenbergh şutează necruţător din 8 metri, însă Mişelăricu salvează eroic în corner! Clujenii atacă în continuate, însă acelaşi Gravenbergh trimite cu capul din 6 metri în spatele lui Dan Popescu. Era minutul 22 şi oţelarii nu trecuseră practic centrul terenului. Cu Florin Cernat legat parcă de picioare din cauza terenului superîmbibat cu apă, Oţelul nu a reuşit nicio fază importantă în primele 45 de minute. Tibor Selymes se enervează în minutul 33 şi îl schimbă pe Iulian Popa cu Jula. Antrenorul Oţelului îl lasă la cabine la pauză şi pe Karlik şi îl introduce pe Cucu. Partea secundă începe cu o nouă ocazie a gazdelor, dar Hotoboc îl blochează excelent pe Mengolo în minutul 52. Clujenii nu renunţă şi Lemnaru reia cu capul în minutul 63, dar Hotoboc nu poate fi învins şi respinge greu. Tehnicianul gălăţenilor pare că renunţă la orice intenţie ofensivă şi face ultima schimbare în minutul 64, când Miron îl înlocuieşte pe Cernat. Paradoxal, gălăţenii sunt mai periculoşi fără Cernat pe teren. Helder sprintează ca un atlet în minutul 67, centrează perfect şi Jula trimite în transversală! Universitatea Cluj încearcă să înscrie prin orice mijloc, dar defensiva Oţelului l-ar fi făcut invidios şi pe inventatorul cattenacio-ului, Helenio Herrera! Emil Jula, care promisese să se răzbune pe echipa care îl trimisese să se pregătească în parc, putea aduce victoria fostei campioane, dar inspiraţia nu a fost de partea sa. Uriaşul atacant al Oţelului a trimis în minutul 76 cu capul pe lângă poartă, iar în minutul 83 a tras violent, dar balonul s-a dus din nou peste poarta lui Panagopoulos.
Universitatea Cluj - Oţelul se încheie 0-0 după o dispută crâncenă. Formaţia gălăţeană a avut o defensivă inexpugnabilă numai că jocul de construcţie al echipei lui Selymes a suferit cumplit. Chiar dacă terenul a fost execrabil, gălăţenii ar fi putut avea mai mult curaj şi poate că s-ar fi întors cu toate punctele acasă.

Formaţii:
Universitatea Cluj: Panagopoulos 6 - Jovanovic 6, Skvorc 6, Ninu 6, Muşat 6 - Mengolo 6 (Morar), Stoyanovic 4 (Ceppelini 7), Costin 6, Cristocea 5 (Bucşă), Gravenbergh 6 - Lemnaru 6.
Oţelul - Hotoboc 7: Milea 7, Leca 7, Mişelăricu 8, Popescu 6 – Karlik 6 (Cucu 6), Helder 7 - Grădinaru 7, Cernat 5 (Miron 6), Popa 4 (Jula 6) -Cristea 6.


Declaraţii:
Tibor Selymes - antrenor Oţelul: „Am obţinut un punct foarte important pe terenul unei contracandidate. Nu am putut să ne facem jocul din cauza terenului foarte prost. Băieţii s-au dăruit şi nu au făcut greşeli, ceea a fost foarte important. Ne aşteaptă un meci foarte greu cu ASA Tg. Mureş, pe care trebuie neapărat să-l câştigăm".
George Ogăraru - antrenor Universitatea Cluj: „Am atacat aproape continuu, dar nu am reuşit să câştigam. Nu credeam că terenul va fi atât de prost. Aveam mare nevoie de victorie, dar nu am obţinut-o. Cred că jucăm din ce în ce mai bine”.


Articole înrudite