23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul vrea să învingă Universitatea Cluj
Oţelul vrea să învingă Universitatea Cluj

Oţelul începe să respire normal. Echipa gălăţeană a mai recuperat din handicapul care o despărţea de celelalte echipe care luptă pentru salvarea de la retrogradare. Formaţia gălăţeană are 11 puncte, în timp ce primele formaţii clasate deasupra liniei, Gaz Metan şi Pandurii, au acumulat câte 15 puncte fiecare. Condiţia ca formaţia de la Dunăre să reuşească să scape de locurile retrogradante este ca echipa lui Selymes să obţină cât mai multe puncte în următoarele etape. Pentru gălăţeni urmează un nou meci de care pe care. Oţelul întâlneşte Universitatea Cluj, echipă clasată pe locul 13. Între clujeni şi oţelari se află 3 puncte, dar această diferenţă poate fi anulată de un eventual succes al elevilor lui Selymes. Formaţia lui Ogăraru vine după un egal obţinut pe terenul Astrei după o evoluţie bună. Echipa ardeleană a demonstrat că are forţă de atac, dar prezintă în continuare probleme în defensivă. Cu siguranţă că antrenorul Oţelului a studiat formaţia clujeană şi îi cunoaşte atât defectele, cât şi punctele forte. Partida de sâmbătă de la Cluj va fi un adevărat derby al retrogradării şi se poate spune că echipa care va câştiga va lua o opţiune importantă pentru rămânerea în prima ligă.
La Oţelul lucrurile merg din ce în ce mai bine. Lucian Ionescu, fostul director de imagine al Rapidului a fost numit director de comunicare la Oţelul. Administratorul special, Vlad Răpişcă, a fost cel care a insistat pentru ca Ionescu să vină la fosta campioană a României.
Lucian Ionescu a declarat: „Am lăsat trecutul în urmă pentru că viaţa trebuie să-şi urmeze cursul. De mai mult de o lună urmăresc ceea ce se întâmplă la Oţelul şi am constatat că oamenii de acolo chiar îşi doresc salvarea echipei. Comparativ cu alte locuri, aici insolvenţa pare a fi ţinută sub control. Nu trebuie uitat că, nu în urmă cu mult timp, Oţelul devenea campioana României. Acest club reprezintă un brand în fotbalul românesc, iar o imagine pozitivă poate aduce bani. Ştiu ce înseamnă insolvenţa, ştiu ce înseamnă chin, aşa că sunt dispus să merg la luptă".
Numirea lui Lucian Ionescu ar putea să aducă beneficii pe partea de imagine a clubului gălăţean. În ceea ce priveşte partida de la Cluj, Tibor Selymes nu are motive să schimbe unsprezecele folosit la Piatra Neamţ. Există însă un semn de întrebare în ceea ce-l priveşte pe Murgoci, care s-a accidentat în meciul cu Ceahlăul.
Formula de început a oţelarilor ar putea arăta astfel: Hotoboc - Murgoci (Milea), Leca, Mişelăricu, Popescu - Karlik, Helder - Grădinaru, Cernat, Popa - Cristea.
Partida Universitatea Cluj - Oţelul din cadrul etapei a 16-a  a Ligii 1 se dispută sâmbătă, 29 noiembrie 2014 de la ora 18:00 şi va fi transmisă de Look TV.


Articole înrudite