25 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Dunărea a câştigat dramatic primul duel cu Corona din semifinale
CSM Dunărea a câştigat dramatic primul duel cu Corona din semifinale

Play-off-ul Ligii Naţionale de hochei pe gheaţă a debutat în forţă. Patinoarul Dunărea din oraşul nostru a găzduit luni seara primul episod al semifinalei CSM Dunărea Galaţi - ASC Corona 2010 Braşov. Împinşi de la spate de un public entuziast, campionii en-titre au pornit foarte motivaţi ceea ce s-a concretizat pe tabela de marcaj, 3-0 la finalul primei reprize, marcatorii: Donika (Ryabenko, Hildebrand), Ojanen (Szocs) şi Nimenko (Chernenko). Braşovenii nu au acuzat şocul ci din contră s-au dezmeticit, au revenit şi cu 10 minute înainte de încheierea timpului regulamentar au restabilit egalitatea prin Petres, care a profitat de superioritate numerică şi au împins meciul în prelungiri. Scorul nu s-a modificat în cele 10 minute regulamentare şi suspansul a atins cote maxime. Loteria penaltiurilor a dat câştig de cauză echipei gălăţene, care a transformat prin: Ojanen şi Pal, portarul Viorel Radu reuşind să pareze execuţia lui Marton. Rezultat final: CSM Dunărea Galaţi - ASC Corona 2010 Braşov 4-3 după şuturi de penalitate (3-0, 0-1, 0-2, 0-0, 1-0). Cel de-al doilea meci a avut loc aseară după închiderea ediţiei. Semifinala se va muta în weekend la Braşov.   

Declaraţii:

Zoltan Pal - jucător CSM Dunărea: „Nu mi-a tremurat mâna la lovitura decisivă, am jucat 70 de minute deja, nu îmi mai tremura mâna. La loviturile de departajare nu îţi mai tremură mâna, nu mai bate inima, trebuie să mergi şi să baţi. Cu spectatorii aceştia fantastici în spate trebuie să câştigăm şi meciul doi. Sperăm să încheiem semifinala la Braşov”.
Marius Trandafir - antrenor secund CSM Dunărea: „Este exact începutul de play--off pe care ni-l doream, cu o victorie. Se joacă din primul până în ultimul minut, nimeni nu cedează. Am condus 3-0, au revenit şi au egalat la 3-3. Important este că am câştigat. Am dominat, am pus pucurile pe poartă, dar în reprizele a doua şi a treia atacanţii noştri nu au mai fost aşa inspiraţi. La penalti e loterie, avem jucători experimentaţi care execută, ei au marcat şi în momente cheie din sezon”.


Articole înrudite