18 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă 09.09.2024
Comunicat de presă 09.09.2024

Finalizare proiect: Cresterea capacitatii Spitalului Clinic de Obstetrica - Ginecologie “Buna Vestire” de gestionare a crizei sanitare prin investitii in echipamente ce utilizeaza fluide medicale si lucrari la infrastructura electrica”, cod SMIS 151350”

 

 

         Municipiul Galați anunță finalizarea proiectului: Cresterea capacitatii Spitalului Clinic de Obstetrica - Ginecologie “Buna Vestire” de gestionare a crizei sanitare prin investitii in echipamente ce utilizeaza fluide medicale si lucrari la infrastructura electrica”, Cod SMIS 2014+ 151350, contract de finanţare nr. 1670/01.09.2022  încheiat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional  Infrastructura Mare 2014-2020, Cod apel:  POIM/963/10/1/, Componenta 1 – REACT EU - Cresterea siguranței pacienților în structuri spitalicesti publice care utilizeaza fluide medicale, Axa prioritara 10 – Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU, Operațiunea – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale.

        

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea capacitatii de raspuns in timp util si eficient la criza COVID-19 in cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica - Ginecologie “Buna Vestire” Galati si de gestionare a crizei sanitare cauzata de raspandirea virusului SARS-CoV-2 prin realizarea unor instalatii si trasee de gaze medicale noi si moderne.

        

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Cresterea capacitatii de raspuns util si eficient la criza Covid-19 in cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie Buna Vestire prin activitaþi de tip B - Realizarea distributiei de fluide medicale din cupru si montarea prizelor de oxigen medical, prize vacuum sau rampe medicale
  • Cresterea capacitatii de raspuns util si eficient la criza Covid-19 in cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie Buna Vestire prin activitaþi de tip A Sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totala si de detectare semnalizare si alarmare în cazul depasirii concentraþiei maxime admise de oxigen în atmosfera, inclusiv realizarea schemei/proiectului de execuþie si montaj

         Rezultatele atinse în urma implementării proiectului sunt:

  • realizarea instalației de detecție oxigen și extinderea infrastructurii de fluide medicale, montarea de instalații, rampe și console prevăzute pentru gaze medicale: oxigen, aer comprimat, vacuum, dioxid de carbon.

 

Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de 2.417.078,24 lei cu TVA, din care valoarea cofinanțării UE a fost de 2.417.078,24 lei cu TVA.

 

Perioada de implementare a proiectului: 01.07.2021 - 31.12.2024.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională – REACT-EU prin Programul Operational Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020.                                        

 

Date de contact: Manager proiect – Toma DUMITRESCU, tel. 0236 307 700, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Articole înrudite