23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Arcada s-a instalat deja în fotoliul de lider, CSU Belor a escaladat Feleacul
CSM Arcada s-a instalat deja în fotoliul de lider, CSU Belor a escaladat Feleacul

Echipele gălăţene de volei sunt pe val încă din startul sezonului 2019-2020. După ce a câştigat Supercupa României la Alexandria, 3-2 cu Dinamo Bucureşti, CSM Arcada şi-a continuat drumul prin ţară până la Timişoara pentru duelul cu nou promovata CSU UVT. Campionii României pregătiţi de antrenorul Sergiu Stancu şi-au respectat blazonul, au fost concentraţi chiar dacă erau conştienţi că au în faţă un adversar modest şi s-au impus după 64 de minute de la startul meciului. Rezultat final: CSU UVT - CSM Arcada 0-3 (-14, -11, -18). Formula de start a fost: Hernan 4 puncte, Kollo 10 p, Bissette 6 p, Klapwijk 9 p, Bala 9 p, Georgiev 10 p - Cabrera, libero. Au mai evoluat: Cristudor, Talpă 3 p, Cuciureanu 2 p. După trei etape, CSM Arcada Galaţi a preluat fotoliul de lider în Divizia A1 cu maxim de puncte.
În competiţia similară feminină, CSU Belor a jucat duminică în deplasare cu U NTT Data Cluj. A fost un meci foarte important, de şase puncte practic cu o contracandidată la un loc pentru calificarea în play-off. Echipa gălăţeană antrenată de Bogdan Paul şi Vasile Florin Bosi a pregătit bine meciul şi chiar dacă a avut în faţă o echipă ambiţioasă care şi-a vândut scump pielea a reuşit să obţină o victorie de 3 puncte care va conta enorm în clasamentul primei faze a campionatului. Ca şi la meciul de pe teren propriu cu CS Medgidia, la 2-0 la seturi a apărut un blocaj, clujencele au profitat şi au obţinut setul de onoare. „A fost un meci greu, aşa cum mă aşteptam, Clujul are o echipă arţăgoasă care cedează foarte greu pe teren propriu, cu jucătoare experimentate care îşi fac treaba. Sunt bucuros pentru victorie chiar dacă noi nu am practicat cel mai bun volei pe care mi-l doresc. Mai avem de lucru, suntem pe drumul cel bun, adunăm puncte şi fetele capătă încredere şi moral bun pentru meciurile dificile”, ne-a declarat antrenorul de la CSU Belor, Bogdan Paul. Rezultat final: U NTT Data Cluj - CSU Belor 1-3 (-18, -20, 23, -21). Echipa gălăţeană a început cu formula: Borislava Saykova 6 puncte, Ivana Radonjic 14 p, Daniela Lupescu 9 p, Talita Jose Do Nascimento 15 p, Maria Jose Corral Bouza 3 p, Anamaria Berdilă 13 p - Andreea Ispas, libero. Au mai jucat: Laura Simonia 4 p, Sorina Miclăuş 2 p, Ganna Magerova 5 p.
Sâmbătă, 2 noiembrie, iubitorii voleiului din oraşul de la Dunăre vor avea ocazia să se delecteze cu primul cuplaj: CSM Arcada - CSM Câmpia Turzii, de la ora 17.00, respectiv CSU Belor - Rapid Bucureşti, de la ora 18.30.


Articole înrudite