23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FC Universitatea Galaţi a revenit de la 0-2 la Prundu Bârgăului, a obţinut remiza şi rămâne pe podium. Victorii pentru satelit şi junioarele Under 15
FC Universitatea Galaţi a revenit de la 0-2 la Prundu Bârgăului, a obţinut remiza şi rămâne pe podium. Victorii pentru satelit şi junioarele Under 15

Fotbalul feminin gălăţean continuă să dezvolte un proiect frumos şi interesant, iar rezultatele nu întârzie să apară. FC Universitatea Galaţi a fost condusă cu 2-0 la Prundu Bârgăului de Heniu, medaliata cu bronz din sezonul trecut, o formaţie foarte bine organizată şi cu un buget de invidiat, dar a revenit şi a smuls o remiză foarte preţioasă pentru configuraţia clasamentului. „O primă repriză foarte slabă a noastră, nu s-au respectat sarcinile de joc aşa cum mi-aş fi dorit şi am fost taxaţi. La pauză am revenit la formula obişnuită, cu mici modificări, şi, într-adevăr, s-a văzut diferenţa, având un joc cu mult mai bun decât în prima repriză şi chiar decât adversarul. Pentru mine e un eşec acest egal şi îmi asum greşeala de a schimba primul 11. Doresc să îi mulţumesc lui Nea Gigi (n.r. - Gheorghe Cucu) că e alături de mine şi că mă încurajează tot timpul. Am foarte multe de învăţat de la dânsul. Felicitări fetelor pentru revenirea de la 2-0 şi obţinerea punctului, dar, repet, sunt nemulţumit de multe lucruri, aspecte pe care le vom discuta la următorul antrenament”, ne-a precizat antrenorul Alexandru Caracaş. Pentru panterene negre au marcat: căpitanul Lidia Moacă şi Iriska Topal. 11-le de start: Natalia Munteanu - Andreea Surcică, Ana Arnăutu, Olga Cuşinova, Alexandra Ivan - Lidia Moacă, Cristina Cerescu - Maria Stamate, Monica Benţoiu - Carmen Marcu, Nicoleta Lepădatu. Au mai intrat: Iriska Topal şi Valentina Ivan. După 7 runde în Liga 1, FCUG se menţine pe locul 3 cu 14 puncte şi va juca următorul joc oficial pe 2 noiembrie, pe Siderurgistul, de la ora 11.00 cu U Alexandria.
Tot în weekend au evoluat şi celelalte două echipe. Vineri, panteruţele antrenate de Gabriel Călinescu au învins acasă după un joc cu răsturnări de scor spectaculoase pe Atletic Onix Rm. Sărat, oaspetele au condus cu 3-1 la pauză, dar gălăţencele s-au impus în final cu 6-4, marcatoare: Condrea 3 g, Chiriac 2, Sfetcu. Formula folosită: Puciu - Bordeianu, Adelina Marcu, Năstase, Felea, Apopei, Tăune, Sfetcu, Vişan, Chiriac, Condrea. Au mai intrat: Andrei, Ghibrigiu, Budescu. Din lot mai fac parte: Tănse, Băcanu.
Duminică, satelitul FCUG, antrenor Gabi Călinescu a învins tot pe teren propriu Zimbrul Tulcea, scor final 3-2, au marcat: E.Ivan, Chiriac, Condrea. 11-le de start: Bobocea - Coman, E.Ivan, Dudu, Rusen, Călin, Ioan, Stoian, Tăune, Condrea, Chiriac. Au mai evoluat: Sfetcu, Vişan, Nedelcu, Adelina Marcu. De menţionat faptul că au debutat cu această ocazie 4 jucătoare: Chiriac, Sfetcu, Vişan, fiecare la 14 ani, şi Tăune, 15 ani.


Articole înrudite