21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Victor Paul Dobre pledează pentru construirea unui spital regional la Galaţi, George Stângă pentru centura Tecuciului
Victor Paul Dobre pledează pentru construirea unui spital regional la Galaţi, George Stângă pentru centura Tecuciului

O dorinţă mai veche a gălăţenilor - prezentată, prima oară, de politicienii PSD, în perioada Guvernului Năstase - construcţia unui spital regional la Galaţi, a fost readusă în atenţia publică de către deputatul PNL Victor Paul Dobre. Acesta a prezentat într-o conferinţă de presă, alături de senatorul George Stângă, amendamentele pe care PNL Galaţi doreşte să le introducă în legea bugetului de stat pe 2017. Potrivit lui Dobre, un prim amendament se referă la asigurarea finanţării pentru construcţia unui spital regional la Galaţi, în condiţiile în care, prin grija autorităţilor locale, Ministerului Sănătăţii i s-a atribuit, încă din perioada 2007-2008, un teren în municipiul Galaţi, cu toate utilităţile, pe care se poate ridica un spital  modern cu 400 - 600 de locuri. Un alt amendament se referă la finanţarea unor lucrări hidrotehnice de protecţie în zona centrală a judeţului, care să protejeze localităţile Suhurlui, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Pechea, grav afectate de inundaţiile produse de ploi şi viituri în ultimii trei ani.
Deputatul PNL  a mai spus că va depune amendamente pentru finanţarea podului peste Dunăre din zona Galaţi-Brăila, platformei multimodale din zona portuară Galaţi şi centura de ocolire a Galaţiului.
Senatorul George Stângă a declarat că intenţionează să depună un amendament la bugetul pentru educaţie. Potrivit acestuia, ar fi de dorit să se asigure finanţare pentru finalizarea lucrărilor la campusurile şcolare din Tecuci şi Târgu Bujor, lucrări începute în 2008 ,dar nefinalizate nici până în prezent. De asemenea, senatorul PNL a promis că va solicita finanţare pentru finalizarea lucrărilor la centura ocolitoare a Tecuciului, lucrări începute în perioada 2011-2012.


Articole înrudite