21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ionel Petrea și Cătălin Cristache cer vehement demisia viceprimarului Picu Apostol Roman
Ionel Petrea și Cătălin Cristache cer vehement demisia viceprimarului Picu Apostol Roman

Picu Apostol Roman a afirmat într-o înregistrare postată pe un site de socializare că şeful statului pregăteşte “crime înfiorătoare”.  „Vreau să vă spun că această manifestare în fruntea căreia a ieşit Klaus Iohannis îl descalifică şi arată încă o dată că lui Klaus Iohannis este împotriva poporului român. Are ceva cu poporul român. Urăşte poporul român. Urăşte tinerii şi în laboratoarele numai de el ştiute se pregătesc crime înfiorătoare împotriva tinerilor români care au ieşit să se distreze într-un anume club din Bucureşti”, a spus Picu Roman care a plusat cu acuzaţii grele: „Ieşirea Preşedintelui Iohannis în piaţă, în faţa unui grup de - sau în fruntea unui grup - de tineri, chemaţi de pe nu ştiu unde, pe suportul acesta foarte subţire al unor fundaţii sau asociaţii plătite cu bani din străinătate, mă face să cred că acest club, Bamboo, trebuia să fie o repetiţie la clubul Colectiv”. Ieşirea lui Picu Roman în spaţiul virtual, îmbrăcat în trening, a fost subiectul unor ironii reuşite pentru Dragoş Pătraru în emisunea ”Starea Naţiei”, viceprimarul Galaţiului ajungând astfel pe ecranele televiziunilor naţionale ca vedetă în emisiuni de umor şi nicidecum pentru realizări notabile.
Ca urmare a declaraţiilor halucinante şi penibile făcute în urmă cu câteva zile de către acesta, preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, solicită demisia de urgenţă lui Picu Apostol Roman din funcţia de viceprimar al municipiului Galaţi, după cum se arată într-un comunicat de presă al PMP Galaţi.
“Aceste declaraţii au afectat grav imaginea municipiului Galaţi, frizând penibilul şi punând mari semne de întrebare cu privire la moralitatea conducerii municipiului reşedinţă de judeţ. Domnul Picu nu s-a făcut de râs doar pe sine, ci i-a pus într-o lumină proastă pe toţi gălăţenii, iar pentru acest lucru trebuie să plece urgent din funcţia de viceprimar”, a declarat preşedintele PMP Galaţi. Cătălin Cristache a ţinut să precizeze că Picu Roman nu a fost, nu este şi nu va fi niciodată membru PMP aşa cum unii încearcă să acrediteze. “Vreau să fie foarte clar: domnul Picu a fost numit în funcţie de şi cu sprijinul PSD. El este membru UNPR, partid care există în continuare, până când fuziunea PMP-UNPR va fi finalizată. Deşi acest process este în curs, Picu Roman nu a semnat o adeziune la Partidul Mişcarea Populară şi a continuat să fie omul de bază al pesediştilor din urbea noastră”, a mai spus Cătălin Cristache. Liderul PMP Galaţi consideră că este nevoie mai mult ca oricând ca primăria municipiului reşedinţă de judeţ să fie condusă de oameni responsabili, demni şi profesionişti, a căror probitate morală să nu poată fi pusă la îndoială.
Aceasta este a doua reacţie la adresa viceprimarului Roman Apostol Picu după cea de joi seară, de la Consiliul Local, unde fostul social-democrat Ionel Petrea (cadru didactic şi fost consilier judeâean) le-a cerut aleşilor locali să îl destituie pe viceprimarul în cauză pe motiv că "a făcut Galaţiul de ruşine". Discursului lui Ionel Petrea a fost primit cu tăcere nepăsătoare de către consilierii locali şi cu zâmbete ironice de către viceprimarul Roman Apostol Picu. Ulterior, la finalul şedinţei, întrebat, primarul Ionuţ Pucheanu a declarat că  nu i se pare că viceprimarul a adus atingere Galaţiului atât timp cât în discursul său nu ar fi precizat că vorbeşte în calitate de viceprimar al oraşului: "E o opinie politică a domnului Picu, dânsul nu s-a erijat în reprezentant al Primăriei Galaţiului, sau al CL. Declaraţia este făcută într-un mediu domestic pentru dumnealui, şi-a asumat declaraţia. Demisia este o decizie unilaterală, se poate lua cu două treimi din numărul celor din CL. Nu sunt eu în măsură să mă erijez în judecător al domnului Picu pentru declaraţii făcute în mediul privat şi care nu implică statutul dumnealui de viceprimar al Galaţiului, nu a spus că face acele declaraţii în calitate de viceprimar". 


Articole înrudite