20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În urma alegerilor locale, numărătoarea voturilor a scos la iveala faptul că unul dintre partidele „de nişă”, PP-DD, a reuşit să „scoată” la Tecuci nu mai puţin de 2 consilieri locali, cu mult mai mult faţă de Partidul Verde, care în cadrul alegerilor locale din vara lui 2008 a scos trei consilieri locali, iar la actualele alegeri locale, cu mult efort, au reuşit să aducă în Consiliul Local un consilier, pe Vasile Dănăilă Pazvante, cel care a luptat cot la cot cu Eduard Finkelstain în 2008 pentru ocuparea fotoliului de primar al muncipiului Tecuci.
După „acapararea” a două fotolii deoasebit de importante în cadrul Consiliului Local tecucean, în interioarul PP-DD, organizaţia Tecuci au început oarecare fricţiuni generate de şefia partidului. Actualul preşedinte al organizaţiei PP-DD Tecuci încearcă să îl elimine pe cel de-al doilea consilier de pe lista consilierilor municipali, Remus Matei, motivat de faptul că acesta din urmă nu s-ar fi implicat activ în campania electorală, de unde şi rezultatul scăzut, în comparaţie cu aşteptările partidului. Samir Oancă, preşedintele organizaţiei PP-DD Tecuci, ne-a informat: „Remus Matei a fost exclus din PP-DD  deoarece s-a lăsat sedus de promisiuni politice. În partidul nostru nu putem angaja nicio negociere politică, nu vrem interese personale, altele decât cele ale populaţiei care ne-a acordat încrdere. Cum aceste reguli nu au fost respectate de către Remus Matei, acesta a fost exclus, iar în locul său va fi validat pe postul de consilier local Ghiorghi Militici, următorul pe listă”.
De cealaltă parte, „exclusul” Remus Matei ne-a precizat: „Nu mi-am depus demisia din partid şi nici nu am fost informat că partidul ar fi decis excluderea mea. Cert este că am aflat, „pe surse”, că aş fi fost exclus deoarece sunt considerat un real pericol pentru actualul preşedinte al partidului, Samir Oancă. Cum rezultatele la alegeri nu au fost pe măsura aşteptărilor nostre, colegii au propus ca preşedintele organizaţiei să fie schimbat, iar eu am fost una dintre propuneri. Nu îmi doresc în mod deoasebit acest lucru, nu am intervenit sub nicio formă în luarea acestei decizii şi nici nu voi interveni în perioada următoare. M-am întâlnit aseară cu Smir Oancă şi nu mi-a comunicat faptul că am fost exclus, nici măcar faptul că sunt discuţii pe această temă. Oricum, conform statutului, trebuie să fiu informat cu cinci zile înainte de a se lua unele măsuri care mă privesc. În aceste condiţii, sâmbătă voi fi prezent la sedinţa de constituire a Consiliului Local şi atunci vom vedea situaţia reală”, a concluzionat Remus Matei, „numărul 2” în organizţia PP-DD Tecuci.


Articole înrudite