20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comuna Negrileşti pare a fi prin tradiţie o localitate cu probleme, care nu par a se sfârşi nici măcar în momentul în care s-a schimbat echipa de „guvernare”. Rezultatul alegerilor locale ce au avut loc pe data de 1 iunie l-a arătat câştigător în lupta pentru fotoliul de primar al localităţii pe Alexandru Haisler Fuică, candidat APP. Pe data de 20 iunie , la nivelul primăriei Negrileşti a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Local şi teoretic cu acest prilej ar fi trebuit să fie ales din rândul consilierilor cel de-al doilea om al localităţii, viceprimarul. Numai că situaţia nu a fost destul de simplă, alegerea viceprimarului s-a dovedit a fi una dintre cele mai grele probleme, la acest post râvnind atât fostul primar Viorel Răcăşanu (PNL) cât şi Florin Marin (APP). Cum noii aleşi nu s-au putut hotărî căruia dintre cei doi să îi acorde încredere şi implicit votul, niciunul dintre candidaţi nu a întrunit numărul minim de voturi care să îl propulseze pe funcţia de viceprimar şi ca atare pentru moment comuna Negrileşti nu are viceprimar, ci doar doritori.
Nici favoritul electoratului pentru funcţia de primar, Alexandru Haisler Fuică, nu este primar cu acte în regulă, deoarece acesta va fi validat de către judecători abia astăzi. În aceste condiţii, Negrileştiul este pe mâna funcţionarilor publici, fără primar, fără viceprimar, doar cu Consiliu Local.
Viitorul primar al comunei Negrileşti, Alexandru Haisler Fuică, ne-a informat telefonic: „Deocamdată nu sunt primar, Judecătoria urmând a mă valida abia mâine (n.r. - 21 iunie), iar după ce voi fi validat vom hotărî ca în una dintre şedinţe să existe un proiect de hotărâre privind alegerea viceprimarului. Mai multe amănunte nu pot oferi la această dată. Ceea ce vă pot spune cu certitudine este faptul că de mâine voi pleca în concediu pentru 30 de zile, un concediu meritat după un efort atât de mare”.


Articole înrudite