19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Nica: „Rezoluţia privind inundaţiile a trecut cu o majoritate covârşitoare”
Dan Nica: „Rezoluţia privind inundaţiile a trecut cu o majoritate covârşitoare”

Pas decisiv pentru obtinerea de fonduri de la Comisia Europeană pentru miile de familii din judeţul Galaţi, grav afectate de inundaţii. După ce Dan Nica, liderul delegaţiei PSD în Parlamentul European, a solicitat în plen disponibilizarea unor sume din fondul de solidartate pentru ajutorarea sinistraţilor, astăzi rezoluţia a obţinut majoritate de voturi în Parlamentul European.
„Astăzi, rezoluţia privind inundaţiile din România şi din Europa, co-semnată de mine şi de europarlamentarii PSD, a trecut în plenul Parlamentului European cu o majoritate covârşitoare! În această rezoluţie se solicită, ferm, Comisiei Europene să intervină de urgenţă prin punerea la dispoziţie de resurse financiare pentru ajutorarea persoanelor afectate, a caselor acestora şi a infrastructurii distruse de inundaţii! Un mare succes! Aceşti oameni merită sprijinul nostru, al tuturor”, a precizat europarlamentarul Dan Nica, liderul delegaţiei PSD în Parlamentul European.
În urma inundaţiiilor din noapte de 13 spre 14 septembrie, din judeţul Galaţi, 7 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 7000 de locuinţe au fost distruse.


Articole înrudite