23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Daniel Zinica şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte USR Galaţi
Daniel Zinica şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte USR Galaţi

Daniel Zinica şi-a anunţat astăzi, 23 septembrie 2024, prin intermediul unui comunicat de presă, demisia din funcţia de preşedinte al filialei locale USR Galaţi:
„Astăzi, cu un profund sentiment de tristeţe şi dezamăgire, îmi anunţ demisia din funcţia de preşedinte al filialei USR Galaţi, dar nu demisionez din partid. Menţionez acest aspect pentru a contrazice zvonurile lansate de unii binevoitori, care m-au văzut "transferat" la un alt partid. Mă retrag din această funcţie pe care am onorat-o şi în care am investit opt ani din viaţa mea, cu toată energia, pasiunea şi dedicarea. Această decizie nu a fost uşoară şi vine după o lungă perioadă de reflecţie şi de evaluare a situaţiei actuale. Am intrat în acest partid în 2016, ca membru fondator, cu speranţa de a schimba ceva în bine, de a lupta pentru principiile şi valorile care ne unesc: transparenţă, corectitudine, integritate şi meritocraţie. Împreună, am realizat multe. Am trecut prin provocări şi am obţinut mai multe victorii pentru comunitatea noastră. Am lucrat neobosit, cot la cot cu oameni care împărtăşeau aceleaşi idealuri, şi am fost întotdeauna mândru de ceea ce am realizat împreună.
Însă, din păcate, realitatea politică din interiorul organizaţiei noastre a început să se schimbe. În ultima perioadă, am fost martor la anumite practici care nu reflectă valorile pentru care am intrat în politică. Jocurile de culise, interesele personale şi tacticile de înlăturare a celor care nu se aliniază cu aceste agende ascunse au devenit din ce în ce mai prezente. Nu am crezut vreodată că voi ajunge să fiu victima acestor tipuri de intrigi, dar astăzi, mă văd forţat să iau o decizie pe care nu mi-am dorit-o niciodată. Am încercat să lupt pentru a păstra echilibrul şi corectitudinea în interiorul organizaţiei, însă unele persoane, prin manevre insidioase şi strategii de culise, au reuşit să creeze o atmosferă toxică, în care scopul nu mai este binele comun, ci eliminarea celor care îndrăznesc să rămână fideli principiilor lor. Nu am intenţia să devin o victimă a acestor jocuri. Demisia mea nu este un semn de slăbiciune, ci de integritate. Refuz să fac compromisuri care să mă schimbe ca om şi ca lider. Astăzi, aleg să mă retrag din această funcţie, dar nu din lupta pentru principiile în care cred.
Le mulţumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de mine în aceşti opt ani de muncă asiduă şi care au pus mai presus de toate interesul comunităţii şi al partidului. Vă respect şi vă apreciez enorm. Îmi exprim speranţa că organizaţia va reuşi să-şi regăsească direcţia şi să rămână un partid dedicat transparenţei, corectitudinii şi meritocraţiei. Până atunci, plec din funcţia de preşedinte cu fruntea sus, mândru de realizările noastre comune şi convins că principiile adevărate merită să fie apărate, indiferent de costuri. Cu respect şi recunoştinţă, Zinica Daniel”.

Cine va prelua activitatea

"Colegul nostru, Daniel Zinica, a decis astăzi să-şi înainteze demisia din funcţia de preşedinte al Filialei municipale a USR Galaţi. Pe cale de consecinţă, activitatea acestei structuri a partidului va fi preluată, spre coordonare, de unul dintre vicepreşedinţii aleşi. Pe această cale, îi mulţumim domnului Daniel Zinica pentru întreaga activitate şi pentru tot ceea ce a întreprins în funcţia de conducere deţinută în partid. În ceea ce ne priveşte, vă asigurăm că rămânem ancoraţi în problematica actuală a sprijinirii sinistraţilor din judeţ, nu doar cu toate resursele de care dispunem, dar şi cu empatie şi atenţie", transmite Gheorghe Ştefănache, preşedinte al filialei judeţene USR Galaţi.


Articole înrudite