24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PNL cere Parlamentului să se modifice legea pentru ca Iohannis să candideze la Senat fără să demisioneze
PNL cere Parlamentului să se modifice legea pentru ca Iohannis să candideze la Senat fără să demisioneze

Partidul Naţional Liberal a înregistrat, astăzi, propunerea legislativă pentru modificarea legislaţiei actuale astfel încât preşedintele României în funcţie să poată candida ca şi independent pe lista unui partid sau a unei alianţe. Iniţaitiva este semnată de de liderii grupurilor parlamentare PNL din Senat şi Camera Deputaţilor, respectiv Daniel Fenechiu şi Gabriel Andronache.
Surse politice afirmă că Klaus Iohannis ar putea candida pentru un post de senator pe lista PNL în Bucureşti.
”Prin prezenta, in temeiul art. 74 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, al art. 9 2 din RegulamentuI Camerei Deputatilor si al art. 92 din RegulamentuI Senatului, republicat, cu completarile ulterioare, va inaintam spre dezbatere si adoptare Propunerea legislativa Lege pentru modificarea si completarea art. 52 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţlor, precum şi pentru organizarea şi functionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificarile şi completările ulterioare, însoţită de expunerea de motive. În temeiul art.117, alin. ( l ) din RegulamentuI Camerei Deputaţilor şi al art. 113 din RegulamentuI Senatului, vă solicităm aplicarea procedurii de urgenţă pentru dezbaterea şi adoptarea propunerii noastre legislative”, se arată în adresa de înaintare a propunerii înregistrată la Senat.
În expunerea de motive, urgenţa este justificată astfel: ”Situaţia care este necesară a fi reglementată în procedura de urgenţă este situaţia Preşedintelui României, aflat în exercitarea mandatului, care nu are dreptul de a Candida la alegerile generale în cazul în care alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor se desfăşoară în acelaşi an cu data la care ajunge la termen mandatul de preşedinte pe care îl exercită”.
Candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare ar însemna şi participarea şefului statului la campanie electorală, ceea ce îi face pe liberali să spere că acesta ar mai putea ridica scorul partidului.
Aşteptăm cu interes să vedem dacă preşedintele Klaus Iohannis îşi va murdări pantofii prin nămolul lăsat în urmă de inundaţiile din judeţele Galaţi şi Vaslui sau va merge doar în judeţele ”curate”.


Articole înrudite