19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Roxana Mînzatu, candidata României pentru Comisia Europeană, a fost numită vicepreşedinte executiv al CE
Roxana Mînzatu, candidata României pentru Comisia Europeană, a fost numită vicepreşedinte executiv al CE

În cadrul noii Comisii Europene (CE), pe 17 septembrie 2024, la Bruxelles, Ursula von der Leyen, preşedinta executivului european, a anunţat că Roxana Mînzatu, candidata României pentru Comisia Europeană, a primit postul de vicepreşedinte executiv pentru Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie.
Europarlamentarul Roxana Mînzatu s-a născut la 1 aprilie 1980 şi este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii din Bucureşti (2002), Roxana Mînzatu deţine un master în Integrare Europeană obţinut la Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" (2005); un certificat de stagiu la Biroul de reprezentare la Bruxelles al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (2006); o diplomă de absolvire a programului de formare profesională corespunzător categoriei înalţilor funcţionari publici, urmat la Institutul Naţional de Administraţie (iulie 2009). A mai urmat şi alte cursuri de formare acreditate, absolvite cu certificate recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei: Formator, Manager de Proiect, Formator de Formatori, potrivit www.cdep.ro.
Roxana Mînzatu este membru PSD din ianuarie 2000, şi a ocupat şi funcţiile de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene (martie - septembrie 2015) şi preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (sept. 2015 - ian. 2016). În 2019, a fost ministrul Fondurilor Europene (iunie - noiembrie).
De asemenea, Roxana Mînzatu a fost secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (decembrie 2021 - martie 2022) şi secretar de stat la Departamentul pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene (martie 2022 - iulie 2024), conform CV-ului acesteia.
În urma alegerilor europarlamentare din 9 iunie 2024, a obţinut un mandat de eurodeputat pe listele Alianţei electorale PSD PNL, fiind afiliată Grupului S&D.


Articole înrudite