21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ALDE şi-a stabilit obiectivele pentru alegerile locale
ALDE şi-a stabilit obiectivele pentru alegerile locale

Alianţa ALDE (PLR+PC) se află pe ultima sută de metri în stabilirea candidaţilor pentru primăriile din judeţ. Conform liderului PC, aliaţilor le-au mai rămas doar cinci localităţi în care să îşi aleagă candidaţii pentru primărie, dar şi-au stabilit ca pe parcursul lunii martie să finalizeze şi desemnarea candidaţilor din cele cinci localităţi. PC are stabiliţi candidaţi pentru 40 de localităţi gălăţene, iar PLR pentru 20.
Chiar dacă s-a semnat un contract de colaborare cu PSD, „la alegerile locale vom merge separat”, a precizat Eugen Durbacă.
În ceea ce priveşte fotoliile de consilieri, ALDE îşi propune să obţină 25% din numărul de consilieri la judeţ şi la municipiu, pentru ca alianţa să fie într-o poziţie lejeră pentru negocierea preşedinţiei CJ, precum şi pentru formarea alianţei majoritare la nivelul municipiului. Cu un procent de numai 10% „nici nu am ce negocia”, a precizat Eugen Durbacă. Liderul conservatorilor apreciază că alianţa cu PLR le-a adus un plus  electoral: „În 2004 am avut acelaşi scor cu liberalii. Prin alianţa cu PLR ne-a crescut electoratul”. Concomitent, el recunoaşte că rebranduirea a implicat o muncă în plus a efectivelor de partid, precum şi necesitatea existenţei imaginilor liderilor naţionali ALDE alăturate cu cele ale gălăţenilor.


Articole înrudite