21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ALDE critică de la Galaţi guvernul Cioloş
ALDE critică de la Galaţi guvernul Cioloş

ALDE (PLR+PC) critică prin vocea liderului PLR local, Cristian Dima, politicile duse de guvernul Cioloş. Liberalul dezaprobă debarcarea prefecţilor, admonestarea primarilor, modificarea programelor şcolare, precum şi politicile economice care ar putea genera dispariţia şi mai multor agenţi economici români.
Dima consideră că un guvern tehnocrat nu ar trebui să debarce prefecţii, motivând că aceştia nu au mai activat politic, iar cei cu care au fost înlocuiţi provin din activele liberalilor sau ale foştilor democrat liberali. Dima a făcut referire la debarcarea recentă a zece prefecţi, comentând: “E anormal să te comporţi ca un guvern politic destul de ieftin.”
În ceea ce priveşte programele şcolare, ele nu ar trebui să fie modificate de către un guvern cu o durată scurtă de viaţă, ci ar trebui să fie produsul unei dezbateri naţionale purtată de partidele politice, cadre didactice şi asociaţiile părinţilor. În caz contrar, modificări survenite pe ultima sută de metri nu ar putea decât să bulverseze în special elevii aflaţi în ani terminali, care pregătesc examene importante: admitere la liceu, Bacalaureat.
Tot mai mulţi agenţi economici români riscă să ajungă la faliment, atrage atenţia liberalul Dima. Acesta a precizat că măsurile adoptate de guvernul Cioloş, prin care li se cere agenţilor economici din alimentaţia publică să refacă dosarele (de circa 200 de pagini - n.r.) pentru avizele de funcţionare reprezintă piedici noi în activitatea acestora: „De la Colectiv toată lumea s-a aşezat din nou pe micii întreprinzători care au o afacere”. Mai mult, Dima consideră că ar fi suficientă perioada pe care o mai are până la alegeri guvernul Cioloş pentru a duce la faliment mulţi agenţi economici cu capital autohton.  
Liberalul dezaprobă şi apostrofarea primarilor: „Guvernul Cioloş nu se comportă ca un guvern tehnocrat venit din structuri europene: să chemi primarii la ordin şi să (...) îi cerţi pentru că nu au atras fonduri europene, în condiţiile în care guvernul Cioloş a blocat proiecte!”.


Articole înrudite