21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şedinţă cu de toate la Judeţ
Şedinţă cu de toate la Judeţ

Şedinţa ordinară a CJ aferentă lunii februarie, defăşurată joi 25 februarie în sala mare a Prefecturii, a fost una abundentă în subiecte pe ordinea de zi. Au fost învestiţi doi noi consilieri, unul PNL şi altul PC, care au înlocuit doi consilieri PSD plecaţi (conform protocolului PSD-PNL-PC, chiar dacă cei doi consilieri plecaţi erau social-democraţi, locurile pe liste aparţineau PNL şi PC.) Astfel, au plecat Carmen Pintilie (locuieşte de câţiva ani la Timişoara şi străbătea un drum îndelungat pentru a putea participa la şedinţele CJ de la Galaţi - n.r.) şi Şerban Iulian Marian. Aceştia au fost înlocuiţi cu Sorin Dănăilă (PNL) şi Toader Ichimescu (PC). Cei doi noi consilieri au depus jurământul.

Preşedintelui CJ i se cere socoteala

Liberalul Ion Ştefan i-a cerut preşedintelui CJ să prezinte plenului un raport de activitate al instituţiei Consiliului Judeţului pentru cei patru ani de mandat, precum şi investiţiile de la nivelul judeţului realizate din 2012 şi până în prezent, inclusiv fondurile europene atrase. Bacalbaşa i-a răspuns că va încerca să prezinte consilierilor un raport.
Dorin Butunoiu, plecat din PSD, i-a cerut la rândul său preşedintelui CJ să deconteze personal cheltuielile cu o deplasare în SUA şi costurile unei concedieri. Deplasarea a fost plătită, dar nu a mai fost efectuată. Iar concedierea Victoriei Constantina fost decisă exclusiv de preşedintele CJ, fără să fi avut o consultare prealabilă a consilierilor. Instanţa a decis reangajarea Victoriei Constantin precum şi imputarea unor compensaţii financiare pentru veniturile salariale pe care ar fi trebuit să le încaseze dacă nu ar fi fost concediată. Bacalbaşa a motivat concedierea Victoriei Constantin prin incompetenţă.

Modificarea statutului de funcţii al aparatului de specialitate al CJ, contestată masiv

În plenul şedinţei, 16 consilieri s-au abţinut la punctul privind modificarea statutului de funcţii al aparatului de specialitate al Consiliului Judeţului. Emil Ţuicu a atras atenţia plenului că deşi a fost modificată organigrama CJ pentru atragerea mai multor ingineri drumari, foarte puţini candidaţi s-au prezentat la concurs. Ţuicu a atras atenţia că drumarii nu puteau fi evaluaţi corespunzător de către un inginer metalurg, angajat al CJ pentru zona de drumuri. Oricât de bun specialist ar putea fi în domeniul său, un inginer metalurg, specializat în compoziţia metalelor, chiar şi cu studii extinse spre analiza mai multor tipuri de materiale (Facultatea de Metalurgie a devenit Facultatea de Ingineria Materialelor - n.r.), acesta nu are specializare în drumuri! Deci, e ca şi cum ai pune un medic ortoped să efectueze o operaţie pe creier.
Dar Bacalbaşa l-a lăudat pe metalurg, pentru că ar avea veleităţi de investigator şi ar fi descoperit nereguli făcute în realizarea drumurilor din judeţ.
Ţuicu a punctat ideea că dincolo de abilităţile de investigator ale inginerului, la drumuri ne trebuie totuşi un drumar, şi nu un metalurg.


Articole înrudite