La finele anului 2011 lucrările privind reabilitarea Casei de cultură Tecuci au fost finalizate, iar la receptia lucrărilor au fost o serie de discuţii referitoare la starea lucrărilor, care prezentau unele sincope. Cu toate nemulţumirile prezentate public de către consilierii municipali prezenţi la eveniment, recepţia lucrărilor a fost efectuată, iar imobilul a fost predat... ca nou. De la data recepţiei şi până în prezent o parte din lucrări s-au deteriorat considerabil, iar pe lângă acestea, noii consilieri locali din cadrul Comisiei de urbanism au constatat şi alte nereguli, unele dintre acestea pot chiar pune viaţa angajaţilor şi a vizitatorilor în pericol. Zilele trecute Comisia de urbanism din cadrul Consiliului Local Tecuci a avut o întâlnire cu reprezentanţii firmei de construcţie care a executat lucrările, cu scopul de a reabilita ce se mai poate, din lungul şir de nereguli.
Referitor la discuţiile purtate între cele două părţi, Hulea Angelu, consilier municipal din cadrul Comisiei urbanism, ne-a informat: „Pe data de 27 august am avut o nouă întâlnire cu constructorii, în cadrul căreia am solicitat refacerea unor lucrări care nu au fost realizate cu simţ de răspundere şi conform proiectului. În urma verificărilor efectuate am constatat că uşile prezintă o serie de găuri la închidere, între uşă şi toc, datorită faptului că materialul din care au fost realizate uşile a fost verde, iar cu timpul s-a uscat şi au apărut aceste diferenţe. Balamalele sunt de cea mai slabă calitate, la fel şi feroneria. O femeie de serviciu ştergea geamurile, s-a rezemat puţin într-un geam, balamaua a cedat şi exista riscul ca angajata Casei de Cultură să cadă de la etaj. O altă problemă e cea a gletului de pe pereţi, sunt numai umbre, zgârieturi, dungi, de unde rezultă faptul că lucrarea, după cum spuneam, a fost realizată în grabă şi fără prea mult interes, doar acela de a termina lucrarea cât mai repede. Soclul prezintă grave probleme, tencuiala decorativă a început să se desprindă în fâşii, lăsând loc umezelii să pătrundă. Cel mai amuzant lucru pe care l-am constatat, dar şi una dintre cele mai problematice situaţii, este la parterul clădirii, unde grupul sanitar nu poate fi utilizat decât cu uşa deschisă. Mi se pare ciudat ca o firmă de construcţii cu competenţe de restaurare să nu ştie să amplaseze un scaun de WC”.
Pe lângă toate reamenajările menţionate de către alesul loc, se mai doreşte şi sablarea granitului de pe scările de acces exterioare şi balcon, acestea fiind deosebit de alunecoase şi pot creea evenimente neplăcute în sezonul de iarnă, dar şi reamplasarea traseului paratrăsnetului, deoarece, datorită acumulărilor de gheaţă, se produc înfiltraţii ale apei, care provoacă deteriorarea peretelui din imediata apropiere.
Toate solicitările Comisiei de urbanism a Consiliului Local au fost consemnate de către constructor, iar în perioada următoare se va trece la reparaţii, având în vedere că lucrarea este în garanţie o perioadă de 5 ani de la data recepţiei... şi nu au trecut decât câteva luni.