Reprezentanţii conducerii Apă Canal şi cei ai ArcelorMittal Galaţi nu au ajuns nici acum la un acord pe marginea preţului apei brute livrate societăţii locale prin intermediul staţiei de pompare de la Priza Dunării, care odată cu privatizarea fostului colos siderurgic a trecut din proprietatea statului în cea privată. Deşi tratativele dintre cele două părţi au demarat de câteva luni, mărul discordiei continuă să îl reprezinte solicitarea celor de la ArcelorMittal de creştere a preţului de furnizare a apei brute, motivaţia adusă ca argument fiind cea legată de creşterea preţului energiei electrice. Reamintim că potrivit declaraţiei directorului general al Apă Canal, Gelu Stan, între cele două părţi nu mai există un contract ferm încă din anul 2006, deoarece conducerea societăţii locale de furnizare a apei potabile a semnat de fiecare dată cu obiecţiuni procesele verbale care se încheiau în urma negocierilor. Deşi conducerea Apă Canal a refuzat să accepte acum câteva săptămâni propunerea conducerii Combinatului de majorare a preţului pentru mia de metri cubi de apă brută livrată prin intermediul Prizei Dunării de la 90 la 95 de lei, cei de la Combinat nu au ţinut cont de acest lucru şi au cerut o nouă creştere de tarif.
„Cei de la ArcelorMittal Galaţi au cerut ca Apă Canal să plătească 128 de lei pentru mia de metri cubi de apă brută livrată în loc de 90 de lei, preţul pe care noi am zis că îl acceptăm. Nu am acceptat solicitarea de majorare a preţului cerută de cei de la Combinat, iar cererea lor este acum la ANRSC, care o va studia şi va decide dacă o aprobă sau nu”, ne-a declarat directorul general al Apă Canal, Gelu Stan.
Directorul Apă Canal susţine că până la sfârşitul acestei an nu se va mai majora preţul apei potabile pe care îl vor achita consumatorii casnici, creşterea tarifelor care a avut loc în cursul lunii iulie fiind singura operată în cursul acestui an şi care face parte dintr-un program privitor la activitatea societăţii care se întinde pe parcursul câtorva ani.