23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un pas până la organizarea meciului de tenis România - Spania la Galaţi
Un pas până la organizarea meciului de tenis România - Spania la Galaţi

Oraşul de la Dunăre este foarte aproape să găzduiască cel mai important eveniment sportiv din istoria oraşului de la Dunăre. Partida de Cupa Federaţiei dintre România şi Spania se va desfăşura aproape sigur la Galaţi. Singura problemă este cea legată de distanţa faţă de cel mai apropiat aeroport internaţional. Organizatorii aşteaptă un răspuns de la ITF.
Florin Şipoş, directorul Complexului de Tenis Viva, a declarat: „Aşteptăm în aceste zile o derogare din partea Federaţiei Internaţionale care se referă la distanţa prea mare dintre Galaţi şi primul aeroport internaţional, în speţă Henri Coandă din Bucureşti. În mod normal nu se acordă drept de organizare a unui meci de FED Cup decât dacă locul de desfăşurare al întâlnirii se află la maximum 140 de kilometri de aeroport. Noi am trimis toate datele cu patinoarul artificial, locul unde ar urma să aibă loc întâlnirea, şi din acest punct de vedere stăm extraordinar de bine. Cred că în proporţie de 99% obţinem această derogare. Încercăm să facem tot ce se poate ca gălăţenii să o poată vedea pe Simona Halep în carne şi oase. Am avut o discuţie cu preşedintele Federaţiei, domnul George Cosac, şi dumnealui era foarte încrezător că vom obţine această derogare. Dacă vine această confirmare, se vor întâlni Primăria municipiului Galaţi şi conducerea Federaţiei de Tenis şi se vor stabili detaliile. Se vor face modificări importante la patinoar. Se vor căuta soluţii tehnice pentru a nu dezgheţa patinoarul, pentru că s-ar bloca activitatea hocheistică pentru aproximativ 3 săptămâni. Oricum, pot să vă spun că se va juca pe o suprafaţă nouă. După ce primim ok-ul putem să ne apucăm deja de treabă".
Verdictul Federaţiei Internaţionale de Tenis va sosi până la finalul acestei săptămâni. Dacă oficialii europeni dau undă verde, gălăţenii vor putea vedea la lucru câteva mari jucătoare ale lumii. Simona Halep, Monica Niculescu, Garbine Muguruza, Carla Suarez Navarro vor oferi clipe de neuitat iubitorilor sportului din oraşul de la Dunăre.


Articole înrudite