23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Oţelul nu este o echipă mică!"
„Oţelul nu este o echipă mică!"

Cristi Munteanu a fost cel mai iubit portar din istoria Oţelului. Chiar dacă a evoluat doar 2 ani şi jumătate la echipa de la Dunăre, cel poreclit Babicu a intrat în inimile suporterilor echipei gălăţene. Munteanu a fost convocat în acea perioadă şi la echipa naţională. Cristi a revenit la Oţelul în postura de TEAM manager pentru a oferi o mână de ajutor echipei care l-a resuscitat ca fotbalist.

- De ce ai acceptat oferta Oţelului?
„M-am întors la Galaţi pentru că mereu m-am simţit aici ca acasă. Oţelul este una dintre echipele mele de suflet şi nu puteam să nu sar în ajutor. Poate că unii vor spune că am venit aici să-mi fac imagine, dar amintesc faptul că sunt colaborator la sport.ro, unde apar de 2 ori pe săptămână, plus că am şi propria afacere. Nu am venit aici pentru bani, ci doar să ajut Oţelul. Am mulţi prieteni aici şi m-am gândit şi la ei când am hotărât să mă întorc în Galaţi."

- Cum ai găsit echipa?
„Am găsit jucători aproape resemnaţi. Atmosfera din vestiar era tristă iar jucătorii tineri, care sunt în proporţie covârşitoare, erau cu moralul la pământ. Am încercat să le redăm încrederea, atât eu cât şi Ovidiu Burcă. Ei trebuie să aibă mentalitate de învingători. Oţelul Galaţi trebuie să joace fiecare meci la victorie. Este o prostie faptul că Oţelul ar fi o echipă mică. Oţelul este fostă campioană a României şi câştigatoare a Supercupei. Este singura formaţie din Moldova care a cucerit titlul de campioană. Cine îmbracă tricoul Oţelului trebuie să ştie că intră pe teren pentru a câştiga. Tocmai de aceea am adus jucători cu experienţă."

- Cum aţi reuşit să aduceţi şase jucători şi pe Selymes?
„A fost foarte dificil. Dacă Tibi Selymes s-a hotărât într-o oră să accepte oferta noastră, la jucători a fost mai greu. Am vrut neapărat să aducem şi 2-3 jucători cu experienţă, care să fie modele pentru ceilalţi fotbalişti. Jula, Cernat şi Iulian Popa se încadrează în acest tipar. Cu Florin Cernat a fost cel mai dificil. Am avut nevoie de 2 săptămâni pentru a reuşi să-l convingem. El are deja un impact pozitiv asupra celorlalţi. Înainte de sosirea lui, la sala de forţă lucrau suplimentar doar maxim 2 jucători. Acum, după ce l-au văzut pe el, sunt minim 15 jucători care lucrează după fiecare antrenament. Când va fi sută la sută fizic, Florin Cernat va avea acelaşi impact pe care îl are Sânmărtean la Steaua. Nici nu mă gândesc să nu-l văd pe Cernat titular în meciul cu Steaua."

- Ce te-a nemulţumit de când ai revenit la echipă?
„Mă nemulţumeşte faptul că publicul vine în număr mic la meciuri. Când Oţelul a cucerit titlul, toţi gălăţenii au ieşit în stradă. Suporterii adevăraţi sunt lângă echipă şi la bine şi la rău. Plus că mă mai deranjează ceva foarte tare. La meciul cu CFR Cluj, Alex Tudorie a fost înjurat de câţiva spectatori. El are doar 18 ani şi trebuie încurajat. Tudorie a plâns în vestiar, la pauză, din cauza apostrofărilor publicului. Chiar îi rog pe acei spectatori care au înjurat să nu mai vină la stadion. Noi am refuzat ofertele pe care le-am avut pentru Tudorie tocmai pentru că el mai are multe de oferit acestei echipe."

- Oţelul nu a avut parte de arbitraje favorabile, ba dimpotrivă. Ai ceva de zis în acest sens?
„Eu nu mă ascund după vorbe. Am jucat 19 ani pe prima scenă a fotbalului românesc şi nu mă poate păcăli nici un arbitru. Arbitrajul din meciul cu CFR a fost şmecheresc. Cer doar corectitudine şi aceeaşi unitate de măsură pentru ambele echipe prezente pe teren."

- Crezi cu sinceritate că Oţelul se poate salva de la retrogradare?
„Dacă nu credeam, nu mă întorceam la Galaţi. Avem datoria să salvăm Oţelul, pentru că este în joc viitorul fotbalului gălăţean. Dunărea s-a desfiinţat iar dacă retrogradează este posibil ca Oţelul să se desfiinţeze. La ora actuală nu există pericolul desfiinţării. Eu şi Ovidiu facem eforturi mari să găsim potenţiali investitori. Am reuşit să rezolvăm ca echipa să se deplaseze cu două zile înainte de meci la Tg. Jiu, lucru care nu se mai petrecuse până să venim noi la echipă. Alături de noi se luptă şi administratorul special, care este din Independenţa, adică este gălăţean. Facem tot ceea ce este posibil să salvăm Oţelul. Totul este ca şi rezultatele să fie de partea noastră."


Articole înrudite