23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Streetball GalFest a scos copiii şi adolescenţii la mişcare!
Streetball GalFest a scos copiii şi adolescenţii la mişcare!

Cea de-a 11-a ediţie a Stretball GalFest a fost cu totul specială. Baschetul a fost completat de o întrecere de skateboarding care a adus în prim plan copiii cu aptitudini fantastice pentru acrobaţie. Principalele concursuri destinate baschetului au fost găzduite de terenul de lângă Sala Sporturilor, în timp ce skateboarderii s-au dezlănţuit la parcul Viva. Întrecerile au fost spectaculoase, iar numitorul comun a fost dorinţa de a face mişcare, pentru că sportul însemnă sănătate.
Florin Popescu, unul dintre organizatori, ne-a declarat: „Iată că ne aflăm la cea de-a 11 ediţie a manifestării. Sunt 7 ani de când eu colaborez cu organizatorii acestei manifestări. Am vrut să facem un festival mai mare, dar nu am putut în totalitate anul acesta. La anul sperăm că va fi mai bine. Anul acesta am adus ca noutate un concurs de skateboarding. Baschetul rămâne crema acestei manifestări, iar concursul de slam-dunk este probabil cea mai spectaculoasă probă. Avem o echipă frumoasă, compusă din tineri talentaţi. Dragoş, Andrei şi Paul se detaşează dintre toţi, dar şi ceilalţi au pus umărul pentru ca aceasta competiţie să fie un succes autentic. Avem şi premii, care sunt asigurate cu ajutorul sponsorilor. Trebuie să subliniez ajutorul deosebit pe care ni l-a acordat Primăria, atât cu locaţiile, cât şi cu bani. Trebuie să remarc faptul că sloganul «Sport contra Drog» poate fi considerat mai actual decât oricând. Spun asta pentru că Guvernul nu alocă fonduri pentru combaterea acestui flagel care tinde să pună stăpânire pe copiii şi adolescenţii de la noi."
Streetball GalFest 2014 a fost o reuşită din toate punctele de vedere, pentru că mulţi copii şi tineri au făcut mişcare în loc să piardă timpul pe internet sau în cafenele şi terase. Sportul înseamnă viaţă, iar StreetGalFest promovează din plin acest slogan.


Articole înrudite