27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Phoenix a pierdut categoric la Piteşti
Phoenix a pierdut categoric la Piteşti

Duminică seara s-a dat startul în ediţia 2016-2017 a Ligii Naţionale de Baschet masculin. În Sala Sporturilor Trivale, care a fost arhiplină, BCM U Piteşti a trecut categoric de Phoenix Galaţi cu scorul de 75-49 (20-6, 21-11, 21-18, 13-14).
Alb-violeţii au condus ostilităţile din primul până în ultimul minut. Partida a început cu un paţial de 12-2 pentru BCM U. Oponenţii gălăţeni nu au reuşit să găsească soluţii de a recupera diferenţa de pe tabelă, Bojovic reuşind să înscrie singurele puncte ale echipei din primul act. Până la pauza mare, gazdele s-au distanţat pe fondul mai multor ratări ale Phoenix-ului. Cu Mladenovic imperial sub panou în primele 20 minute, BCM U a intrat la vestiare cu un avantaj de 23 puncte, scor 41-17. În sferturile trei şi patru ale meciului, Hristu Şapera a putut trimite în teren toţi jucătorii înscrişi pe foaia de joc. Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat în minutul 28 (59-29). BCM U a fost depăşită la limită de Phoenix în actul decisiv, dar acest lucru nu a împiedicat-o să obţină primele 2 puncte ale sezonului.
„O victorie absolut meritată pentru echipa piteşteană. Nu am dat replica pe care mi-am dorit-o. Suntem departe de ceea ce am pregătit şi ne-am propus. Sunt mai multe cauze, unele care ţin de baschet şi altele sunt legate de întreg procesul de pregătire şi susţinere. Nu avem timp să ne plângem, deşi timpul de pregătire a fost mai scurt ca anul trecut, avem şi jucători cu mai puţină experienţă, îmi pare rău că nu am avut o atitudine pozitivă, am fost speriaţi şi derutaţi, sincer nu ştiu de ce pentru că veneam după două amicale bune cu Rilski Sport, echipă de Champions League. Va fi un sezon dificil, se detaşează cinci echipe cu bugete ce le-au permis să transfere jucători importanţi, vom păstra obiectivul din sezonul trecut, să ne menţinem locul în Ligă. Am încredere în jucătorii mei că vom strânge rândurile şi vom reuşi să devenim în cel mai scurt timp aceeaşi echipă competitivă din sezonul precedent”, ne-a declarat antrenorul Florin Nini.
Lotul Phoenix: Jamel Waters (4 puncte, o recuperare, o pasă decisivă, o intercepţie); Ovidiu Stochici (o pasă decisivă); Andrei Petică (9 p, 2, 0, 2); Milos Pesic (2 p, 6, 4,1); Andrei Vizitiu (o recuperare); Travis Daniels (6 p, 5 recuperări); Iosif Pârlog (2 p, 4 r, 1); Milan Milovanovic (7 p, 7 rec., 1 assits); Cătălin Vlaicu (3 p, 2 rec., 1 assits); Milos Bojovic (15 p, 5, 1). Nu au evoluat: Szabolcs Forreiter şi Robert Bolobiţă. Primul joc pe teren propriu va avea loc pe 23 septembrie cu vicecampionii de la BC Mureş (sala Polivalentă Dunărea, ora 20.00).
(sursa foto: Gabriel Pintilei/BCM U Piteşti)


Articole înrudite

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi organizează Festivalul Naţional de Comedie – Ediţia ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi