23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Patricia Ţig a cucerit a treia ediţie a Galaţi Trophy la tenis
Patricia Ţig a cucerit a treia ediţie a Galaţi Trophy la tenis

Cel de al treilea turneu cu premii de 10.000 de dolari desfăşurat la Complexul Viva s-a dovedit a fi un succes. Patricia Ţig, marea favorită a competiţiei a reuşit să meargă din nou până la capăt. Jucătoarea clasată pe locul 306 în lume a evoluat precis şi constant şi s-a impus fără mari emoţii. După succesul facil din semifinale, 6-2, 6-2 cu Agnes Szatmari, Patricia a disputat finala cu longilina ucraineancă Elizaveta Ianchuk. Chiar dacă multe din game-uri au fost lungi şi foarte disputate, Patricia Ţig s-a impus cu 6-3, 6-3. Jucătoarea gălăţeană a câştigat 1.568 dolari şi 12 puncte WTA. Trofeul destinat câştigătoarei a fost înmânat de vicepreşedintele Federaţiei de Tenis, Răzvan Iţu.
Tenisul internaţional în aer liber s-a încheiat în Galaţi. Urmează sezonul indoor, care ar putea aduce o mare surpriză: prezenţa Simonei Halep în oraşul de la Dunăre cu ocazia meciului din Cupa Federaţiei dintre România şi Spania.

Declaraţii

Patricia Tig - câştigătoare: „Mă bucur că am reuşit să câştig şi de data aceasta cu atât mai mult pentru că turneul s-a disputat la Galaţi. Am avut 5 meciuri bune solide şi nu am pierdut niciun set. Mă aşteptam să ajung între primele 300 de jucătoare. De acum înainte voi putea să particip la turnee de categorie superioară. Sper să adun cât mai multe puncte la fiecare turneu pe care îl voi juca".
Elizaveta Ianchuk - finalistă: „Chiar mi-a făcut plăcere să mă aflu aici în Galaţi. La anul voi reveni aici şi voi participa la unul dintre turneele care se vor desfăşura la Viva. Totul a fost perfect aici. Despre mine pot să spun că locuiesc în prezent în Barcelona, dar am stat 8 ani în Statele Unite unde am învăţat foarte multe secrete ale acestui sport. Idolul meu în tenis este Serena Williams".
Florin Şipoş - director turneu: „Dacă pui suflet este imposibil să nu reuşeşti. Contează şi partea financiară, dar celelalte lucruri legate de buna desfăşurare a unei competiţii sunt la fel de importante. Eu am spus că Patricia are un potenţial enorm şi cred că poate ajunge în viitorul apropiat în top 10 al clasamentului WTA. Am mare încredere în ea".
Răzvan Iţu - vicepreşedinte FR Tenis: „Acest turneu a fost organizat extraordinar. Prietenul meu din copilărie Florin Şipoş a realizat lucruri minunate aici. Cea mai bună organizare din ţară a fost realizată aici la Galaţi. Această bază va găzdui, cel mai probabil, în 2015 un turneu feminin cu premii de 25.000 de dolari. Plus că vrem să aducem aici şi un turneu de 50.000 de dolari pentru băieţi".



Articole înrudite