23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Miercuri debutează noua echipă de hochei a Galaţiului
Miercuri debutează noua echipă de hochei a Galaţiului

Hocheiul gălăţean poate trăi o nouă perioadă de glorie. CSM Dunărea a devenit o echipă cosmopolită şi vrea să cucerească cel puţin un trofeu în acest sezon. Sosirea antrenorului finlandez Kari Rauhanen şi a celor 5 jucători conaţionali ai antrenorului  transformă echipa de la Dunăre într-o candidată la titlul de campioană a României. Lotul gălăţenilor s-a îmbogăţit şi cu 8 jucători sosiţi de la Miercurea Ciuc şi Gheorghieni. Cei 8 jucători au intrat la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi vor rămâne în oraşul de la Dunăre cel puţin 3 ani. CSM Dunărea va intra în focurile meciurilor oficiale mai devreme decât anul trecut. Cupa României se desfăşoară la Galaţi de miercuri până duminică. Chiar dacă se află în grupă cu vicecampioana SC Miercurea Ciuc, Dunărea vrea să joace finala competiţiei găzduită de patinoarul artificial.
Mihai Brandabur, preşedintele CSM Dunărea, a declarat: „Sezonul hocheistic începe chiar la Galaţi. Am reuşit cu sprijinul extraordinar al administraţiei locale să facem o echipă redutabilă. Dacă ne gândim că la Galaţi a venit antrenorul campioanei en-titre, 5 jucători finlandezi şi 3 internaţionali de la SC Miercurea Ciuc, putem să spunem că avem obiective măreţe pentru acest sezon. În afară de întărirea lotului şi patinoarul a suferit transformări. A fost instalată o mantinelă nouă, iar tribunele au suferit modificări importante. S-a lucrat şi la instalaţia de gheaţă, care a fost îmbunătăţită. Avem toate condiţiile ca să ne batem de la egal la egal cu campioana Corona Braşov şi cu SC Miercurea Ciuc. Este adevărat că am fost învinşi de Corona cu 7-0, dar în acel meci au jucat doar 2 finlandezi şi au lipsit încă 3 jucători de bază, dintre care pot să-l amintesc pe portarul Viorel Radu. Vrem să jucăm finala Cupei României şi orice alt rezultat va fi considerat un eşec. Aşteptăm publicul la patinoar la Cupa României să vadă cea mai puternică echipă a Galaţiului din ultimii 20 de ani. Poate vom reuşi să reedităm performanţa din 1988 când am cucerit Cupa la Galaţi".
CSM Dunărea debutează în Cupă miercuri, 10 septembrie, când întâlneşte, de la ora 19:30, SC Miercurea Ciuc. Hocheiul de calitate este prezent de miercuri la patinoarul artificial şi iubitorii sportului nu au voie să rateze acest eveniment.
Iată şi programul complet al meciurilor:
- miercuri, 10 septembrie - ora 16:30 - Sportul Studenţesc - Corona Braşov; ora 19,30 - Dunărea Galaţi - SC Miercurea Ciuc
- joi, 11 septembrie - ora 16:30 - Steaua - Sportul Studenţesc; ora 19:30 - Dunărea Galaţi - Progym Gheorgheni
- vineri, 12 septembrie ora 16:30 - SC Miecurea Ciuc - Progym Gheorgheni; ora 19,30 Corona Braşov - Steaua Bucureşti
- duminică, 14 septembrie, ora 19,30 - Finala 1A -1B.
Iubitorii sportului sunt aşteptaţi să umple patinoarul artificial, cu atât mai mult cu cât CSM Dunărea are un lot redutabil, format din 5 jucători finlandezi şi mai mulţi internaţionali români. Plus că pe banca echipei gălăţene va sta finlandezul Kari Rauhanen, tehnicianul care a cucerit titlul, sezonul trecut, cu Corona Braşov.



Articole înrudite