23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Oţelul s-a întărit serios în această iarnă. Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu au făcut eforturi mari pentru a întări lotul de jucători pe care se va baza Tibor Selymes în returul campionatului. Au fost aduşi jucători pentru toate compartimentele: apărare, mijloc şi atac. Portarul Ma-Kalambay (Belgia), fundaşii Athos Solomou (Cipru) şi Mohamadou Sissoko (Franţa), mijlocaşii Robert Tătar, Sanaa Altama (Franţa) Emil Dică, Laurenţiu Iorga, Jugurtha Hamroun (Algeria) şi atacantul Yulu Matondo (Congo) au fost transferaţi pentru că echipa de la Dunăre să poată să-şi îndeplinească obiectivul, salvarea de la retrogradare. Adaptarea va fi principală problemă cu care se vor confrunta în special jucătorii străini. Nou veniţii au fost prezentaţi oficial la conferinţa de presă de marţi.

Declaraţii:

Ma Kalambay - (Belgia): „Pentru mine este o provocare faptul că am venit la Oţelul. Cred că acest transfer îmi poate relansa cariera. Echipa este puternică, colegii sunt minunaţi şi sunt convins că am făcut alegerea corectă. Cred că împreună prin eforturi susţinute şi mobilizare maximă putem evita retrogradarea”

Jugurtha Hamroun (Algeria): „Am fost surprins să descopăr de cât de bine este organizat clubul gălăţean. Cantonamentul din Antalya a fost reuşit şi chiar dacă nu am înregistrat rezultate bune am construit o echipă. Eu sunt mulţumit pentru că în lot există mulţi vorbitori de franceză şi asta îmi face adaptarea mai uşoară. Am pregătit meciul cu Dinamo foarte bine şi ne vom concentra la maxim pentru a învinge”

Sanaa Altama (Franţa): „Nu sunt un tip dur chiar dacă aşa par la prima vedere. Sunt hotărât să dau tot ce am mai bun pentru echipa. Sunt bucuros că există în lot mulţi vorbitori de franceză. După pregătirea făcută la munte şi după cantonamentul din Antalya cred că vom arăta perfect în primul meci oficial”

Yulu Matondo (Congo): „Nu cred că este important ca eu să fiu cel mai bun marcator al echipei. Important este ca echipa noastră să învingă şi să-şi îndeplinească obiectivele. Sper să avem rezultate bune şi să salvăm echipa de la retrogradare”

Athos Solomou (Cipru): „Cred că fotbalul românesc se află la un nivel foarte bun. Este prima mea experienţă în afara Ciprului şi vreau să demonstrez că am valoare. Cred că ne vom salva de la retrogradare”

Mohamadou Sissoko (Franţa): „Cred că aveţi un campionat puternic, iar Oţelul nu se află pe o poziţie conformă cu valoarea echipei. Am avut o mică problemă medicală, dar sunt refăcut şi pot să evoluez în meciul de sâmbătă cu Dinamo”

Emil Dică: „Sper că experienţa mea să ajute echipa. Voi face tot ceea ce pot pentru ca Oţelul să nu părăsească prima scenă a fotbalului românesc. Toţi jucătorii din lot sperăm în îndeplinirea obiectivului”

Robert Tătar: „Sunt un jucător aflat la început de drum şi transferul la Oţelul înseamnă un pas enorm în cariera mea. Nu doresc să fiu prezent doar cu numele la Oţelul. Vreau să demonstrez că echipa se poate baza pe mine”

Laurenţiu Iorga: „A fost dorinţa mea să revin la Oţelul. Echipa are nevoie de un suflu nou. Pentru mine este vorba despre un test de maturitate. Cred că evitarea retrogradării va fi o performanţă mai mare decât câştigarea titlului de campioană”


Articole înrudite