23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul nu a avut forţă în atac în meciul cu Dinamo
Oţelul nu a avut forţă în atac în meciul cu Dinamo

Oţelul nu a făcut un meci foarte slab cu Dinamo. Cu 5 jucători noi în primul 11: Ma-Kalambay, Solomou, Sanaa Altama, Iorga şi Hamroun, echipa de la Dunăre a suferit la capitolul omogenitate. Jucătorii nu se cunosc încă bine între ei, astfel că relaţiile de joc suferă. Conducerea tehnică aşteaptă rezolvări individuale, însă acestea nu au venit. Cipriotul Solomou a dovedit că are un mare apetit ofensiv, însă centrările sale nu şi-au găsit adresantul. Sanaa Altama a dovedit reale calităţi, chiar dacă în unele momente ale jocului a părut prea îndrăgostit de minge. Laurenţiu Iorga a fost ineficient şi neinspirat. Algerianul Hamroun a început în viteza a 5-a, însă cu trecerea timpului nu a mai realizat faze notabile. Despre portarul Ma-Kalambay nu se mai poate spune mare lucru după ce a gafat ca un începător la faza golului dinamoviştilor. Echipa gălăţeană a avut câţiva jucători care au evoluat sub posibilităţile lor, iar Tibor Selymes a sesizat şi el acest lucru. Antrenorul gălăţenilor este decis să ia măsuri împotriva fotbaliştilor care nu se dăruiesc în totalitate pe teren.
Tibor Selymes - antrenorul Oţelul, a antrenat: „Sunt jucători cu experienţă care pot mult mai mult decât au arătat în meciul cu Dinamo. Ei trebuie să dea tonul pe teren pentru ca Oţelul să rămână în prima ligă. Trebuie să avem o cu totul altă atitudine la meciul de la Chiajna, din etapa viitoare. Dacă jucătorii nu se dăruiesc total pe teren, nu avem nicio şansă să ne îndeplinim obiectivul. Dinamo era o echipă de bătut. Nu ştiu dacă echipa lui Teja a avut vreo şansă de gol în partea a doua a meciului. Este adevărat că nici noi nu ne-am creat ocazii clare de gol. Nu am avut forţă în atac. A trebuit să joc cu Tudorie în atac, însă nu trebuie să uităm că el are doar 18 ani. Cred însă că unii jucători puteau să facă mult mai mult. În weekend-ul ăsta totul a fost pe dos pentru noi. Sunt convins că vor veni şi săptămâni când totul va fi pozitiv. Pentru acest lucru este însă nevoie ca jucătorii să dea mult mai mult pe teren. Îmi pare foarte rău că am pierdut meciul cu Dinamo pentru că meritam măcar un punct.\"
Tibor Selymes a avut o misiune ingrată înaintea partidei cu Dinamo. Tehnicianul Oţelului nu s-a putut baza pe Matondo care nu a primit cartea verde, Sissoko, Cristea şi Iulian Popa, accidentaţi şi Emil Dică, suspendat. Cu aceşti 5 jucători în teren jocul Oţelului ar fi putut arăta altfel. Cu siguranţă că antrenorul gălăţenilor va gândi o altă formulă de echipă pentru partida de vineri cu Concordia. Oţelul s-ar putea prezenta la Chiajna cu următorul 11: Hotoboc - Solomou, Sissoko, Cucu, Popescu - Sanaa, Dică - Popa, Cernat, Hamroun - Matondo. Echipa gălăţeană are nevoie de toate punctele puse în joc în partida cu Concordia pentru a spera în salvarea de la retrogradare. Oţelul are doar 12 puncte şi are un duşman important în timpul scurt pe care îl are la dispoziţie. Pentru a câştiga meciuri trebuie să înscrii goluri, iar reuşitele vin în urma unor acţiuni care deocamdată nu pot fi văzute în jocul echipei de la Dunăre. Oţelul trebuie să-şi asume mai multe riscuri şi să joace la victorie fiecare partidă. Poate că Tibor Selymes ar trebui să schimbe sistemul 4-2-3-1 care asigură siguranţa defensivă, dar nu aduce destui oameni care să atace poarta adversă. Oţelul nu trebuie să mai joace în primul rând să nu piardă ci sa încerce cu orice preţ să câştige.


Articole înrudite