23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sălile pentru tenis reprezintă o mare problemă în Galaţi
Sălile pentru tenis reprezintă o mare problemă în Galaţi

Meciul Fed Cup România - Spania a fost un eveniment pe care gălăţenii nu îl vor uita prea curând. Tenisul a revenit la loc de cinste în preferinţele iubitorilor sportului din oraşul de la Dunăre. Însă, marea problemă a sportivilor de performanţă este reprezentată de faptul că Galaţiul nu dispune de săli unde să se desfăşoare antrenamentele. În ceea ce priveşte terenurile în aer liber, lucrurile par a se îndrepta către construirea unei arene de mari dimensiuni care ar putea găzdui competiţii de cel mai înalt nivel.
Florin Şipoş - director complex tenis Viva, ne-a declarat: „Din câte am înţeles de la domnul primar Stan, în oraşul nostru va fi construită o arenă în aer liber de nivel internaţional. Acest proiect va fi implementat cât de curând. Marea problemă nu este constituită de terenurile în aer liber, ci de cele indoor. În oraşul nostru nu există nicio sală dedicată tenisului. Copiilor care practică acest sport le este practic imposibil să se pregătească pe durata timpului friguros. Pentru a putea să antrenăm copiii pe durata iernii trebuie să facem o grămada de artificii. Facem pregătirea în săli de sport ale şcolilor şi copiii au parte de suprafeţe diferite. Trebuie să programăm orele de antrenamente în funcţie de orele de sport de la şcoală. Practicanţii tenisului au nevoie de multe ore de antrenament şi pe timp de iarnă ne este aproape imposibil să ne facem meseria. Revin şi spun că eu m-am zbătut şi mă zbat să organizez competiţii internaţionale pentru ca lumea să înţeleagă că există şi alt sport în afară de fotbal. Sper însă să se găsească soluţii pentru construirea unor săli dedicate tenisului. Acest sport nu se practică doar pe timp călduros, iar România nu are o climă care să-i permită să se joace tot timpul anului în aer liber\".
Tenisul este foarte iubit de gălăţeni, însă performanţa se poate face numai în anumite condiţii. Copiii şi juniorii gălăţeni au nevoie de condiţii propice pentru antrenamente şi jocuri şi administraţia locală le poate oferi o mână de ajutor în acest sens. Pentru ca tenisul să scoată la iveală o nouă Simona Halep este nevoie de investiţii masive în infrastructură.


Articole înrudite