23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul  are probleme mari!
Oţelul are probleme mari!

Fosta campioană a României primeşte lovituri care ar doborî chiar şi un boxer de categoria grea. Nu există săptămână în care la echipa gălăţeană să nu se întâmple ceva. Demisia lui Lucian Ciofoaia a surprins total şi a născut întrebări care deocamdată nu îşi găsesc răspuns. Ce l-a determinat pe administratorul special să renunţe la funcţia sa la doar câteva zile după ce declarase sus şi tare că el este şeful la Oţelul? Ce evenimente neaşteptate s-au petrecut între timp? Se pare că Lucian Ciofoaia a încetat colaborarea cu TNG, iar demisia sa a venit ca un lucru logic. În aceste condiţii, de ce a trebuit acesta să facă declaraţii importante cu câteva zile înainte să-şi dea demisia? Suporterii aşteptau să plece Hans Michael Weiss şi s-au trezit că părăseşte clubul omul numărul 1 în ordine ierarhică. Demisia lui Ciofoaia poate fi legată de eliberarea lui Dan Adamescu. Patronul Oţelului a fost trecut în arest la domiciliu şi probabil că a hotărât despărţirea de Lucian Ciofoaia?!? Contează însă mai puţin cine va fi noul administrator financiar. Important este doar ca Oţelul să meargă mai departe.
Veştile proaste nu se opresc la demisia lui Ciofoaia. Australienii de la Aspen Alpine Management s-au retras şi ei. Toate declaraţiile făcute de Florin Burhală s-au dovedit doar apă de ploaie. Este posibil ca firma din ţara cangurilor să fi fost speriată de rezultatele auditului care se desfăşoară de ceva timp?!? Cert este că Aspen Alpine nu a ajutat practic cu nimic Oţelul. Aşa-zisul management sportiv a fost doar praf în ochi. În aceste condiţii soarta echipei gălăţene pare mai fragilă decât oricând. Fostul director al departamentului de scouting, Andrei Rusu, a devenit un team manager, adică un fel de Narcis Răducan cu un lot mult mai slab la dispoziţie. Dacă nu are fonduri la dispoziţie, Rusu nu poate face minuni, pentru că jucătorii de valoare nu pot fi atraşi cu salarii modeste. Pentru postul de administrator special cel mai potrivit ar fi Remus Pascu, un om care cunoaşte la perfecţie tot ce se întâmplă la club. Remus Pascu poate gestiona bine situaţia extrem de delicată de la club, însă el trebuie sprijinit de Dan Adamescu sau de sponsorii despre care vorbea Lucian Ciofoaia. Oţelul traversează o perioadă critică şi dacă o va depăşi poate să se considere că poate visa din nou. Înainte de rezultate sportive, fosta campioană are nevoie de o injecţie de capital care să-i permită să trăiască măcar până în iarnă. Instabilitatea financiară duce inevitabil la rezultate negative pe teren. Nu există club care să aibă o situaţie financiară dezastruoasă şi rezultatele să fie excelente. Oţelul trebuie să trăiască pentru că fotbalul gălăţean nu îşi permite să mai piardă o echipă de seniori, după Dunărea. Indiferent cine vor fi cei care vor sprijini financiar echipa de la Dunăre, fosta campioană trebuie să-şi continue drumul. Exemplul Borussiei Dortmund, club care a fost salvat de suporteri, este elocvent. Ar fi capabili oare suporterii Oţelului de un sacrificiu similar? Răspunsul poate veni mai repede decât este aşteptat.

Ultima oră: Vlad Alexandru Răpişcă este noul administrator special al Oţelului!

Acesta a fost prezentat luni într-o conferinţă de presă. Vlad Răpişcă a declarat: „Am preluat funcţia de administrator special la cererea conducerii TNG. Suntem în discuţii cu câţiva potenţiali investitori. Noul manager sportiv al clubului va fi Ovidiu Burcă, fostul căpitan al lui FC Naţional. Principalul meu obiectiv va fi salvarea echipei de la retrogradare”. Vom reveni cu mai multe amănunte în ziarul de miercuri.


Articole înrudite