23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Metalosport a câştigat printr-o dublă a unui fundaş
Metalosport a câştigat printr-o dublă a unui fundaş

Debutul lui Metalosport în liga a 3-a a semănat cu scenariul unui film american. Clubul născut din entuziasmul lui Dorin Butunoiu a reuşit să promoveze în acest an şi să debuteze propriu zis în fotbalul profesionist. Cu 5 jucători de la FCM Dunărea în primul 11, echipa pregătită de Vlad Pavel privea cu optimism la meciul din prima etapă în care înfrunta Callatis Mangalia. Meciul avea însă să se dovedească mai dificil decât părea la prima vedere. Metalosport a dominat prima repriză, dar nu a găsit soluţii de desfacere a aglomeraţiei defensive adverse. Aripile Lupu şi Frunză au fost apatice iar atacantul de careu a lipsit. Cei doi centri forward Mihu şi Dumitraşcu nu s-au descurcat nici ei în hăţişul apărării adverse. Colac peste pupăză, Metalosport a încasat şi un gol antologic. Erdinc Cogali de la Callatis l-a surprins pe Costea cu un şut a la Hagi de la 45 de metri! Cogali a fost pentru o fază Regele iar Costea a jucat rolul lui Cordoba din neuitatul meci România - Columbia de la World Cup 94. Antrenorul Vlad Pavel a făcut la pauză două mutări care i-au adus practic echipei sale cele 3 puncte puse în joc. Tehnicianul Metalosportului l-a înlocuit pe Lupu cu Petcu şi l-a mutat pe Sandu din centrul apărării în atac. Fundaşul de doi metri a jucat perfect rolul pe care îl avea Brătianu 2 în urmă cu 17 ani la Oţelul şi a reuşit o dublă. Daniel Sandu nu este chiar un necunoscut. Uriaşul apărător a fost premiat în 2012 la Gala Penalty şi arată ca la aproape 2 ani distanţă confirmă încrederea care i s-a acordat. Metalosport a zburdat după pauză şi pe fondul căderii fizice a celor de la Callatis Mangalia. Echipa nou promovată a fost singura dintre cele 3 echipe gălăţene care a reuşit să se impună în prima etapă a ligii a treia.
Dorin Butunoiu, preşedintele Metalosport, ne-a declarat: „Am obţinut o victorie foarte importantă. Băieţii au avut mari emoţii la practic debutul nostru în fotbalul profesionist. Am descoperit astăzi un al doilea Brătianu, în persoana lui Daniel Sandu. A fost inspiraţia antrenorului să-l trimită pe Sandu în atac. Băieţii au intrat mult mai motivaţi după pauză şi acest lucru s-a văzut. Este adevărat că adversarii nu au ridicat mari probleme după pauză. Era un adversar de bătut şi îmi pare bine că jucătorii noştri s-au bătut până la capăt pentru victorie."
Metalosport a început perfect campionatul, dar greul abia urmează pentru echipa lui Vlad Pavel. Formaţia gălăţeană face parte dintr-o serie dificilă şi trebuie să gestioneze bine începutul de campionat pentru a acumula cât mai multe puncte.


Articole înrudite