23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noul administrator special vrea să salveze Oţelul
Noul administrator special vrea să salveze Oţelul

Oţelul pare a fi prins din nou bujori în obraji. Noul administrator special, Vlad Alexandru Răpişcă, vrea să facă tot ceea ce este omeneşte posibil ca să salveze echipa de la Dunăre. În vârstă de 38 de ani, Vlad Răpişcă a cochetat cu fotbalul doar la nivel de copii şi juniori la clubul Progresul.
Vlad Alexandru Răpişcă, administrator special Oţelul Galaţi, a declarat: „Vreau să încep prin a-i mulţumi domnului Lucian Ciofoaia pentru că a reuşit să depăşească o perioadă foarte delicată. Clubul se află în continuare într-o situaţie foarte grea, dar sper să reuşim în cel mai mai scurt timp cu putinţă să încheiem înţelegeri cu alţi investitori şi cu sponsori. Suntem în discuţii cu câteva grupuri de investiţii din străinătate şi sperăm să le atragem alături de noi. Totul este ca jocul echipei şi rezultatele să fie pozitive pentru că nimeni nu vine să investească într-o echipă aflată în subsolul clasamentului. Pentru că nu mă pricep la partea fotbalistică, am decis ca manager sportiv să fie Ovidiu Burcă, fostul căpitan al lui FC Naţional. El are o experienţă vastă în acest sport şi poate să rezolve toate situaţiile care se ivesc. Andrei Rusu va rămâne şi el alături de noi şi va ocupa funcţia de team manager. Obiectivul sportiv nu poate fi în acest moment decât salvarea de la retrogradare. Trebuie ca Oţelul să continue pe prima scenă a fotbalului românesc. În ceea ce priveşte partea financiară, vom face toate demersurile pentru a scoate clubul din insolvenţă. Aici este domeniul în care sunt specialist şi ştiu bine ce trebuie făcut. Oţelul este un club de tradiţie al fotbalului românesc şi nu trebuie să moară".
Discursul noului administrator special pare în ordine numai că situaţia în care se află clubul gălăţean este foarte complicată. Vlad Răpişcă va fi ajutat pe partea financiară de directorul executiv Remus Pascu, un om care ştie ce înseamnă să conduci un club cu probleme. În ceea ce priveşte venirea lui Ovidiu Burcă, aceasta poate fi benefică în condiţiile în care fostul căpitan al lui FC Naţional ştie bine lumea fotbalului românesc. Problema lui Burcă este că acesta nu are experienţă managerială. Fostul coleg al lui Emil Jula la Energie Cottbus se află la debut ca şi conducător de club?!


Articole înrudite