23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Acarul Cristea a deraiat Rapidul
Acarul Cristea a deraiat Rapidul

Oţelul a abordat partida cu Rapidul cu un 11 surprinzător. Hans Michael Weiss a trimis în teren o formulă inedită, care probabil că l-a surprins şi pe Ionel Ganea. Stelian Cucu a apărut ca fundaş central, Cojoc a evoluat la închidere, iar Milea a fost folosit din primul minut. Gălăţenii au început bine, dar Tudorie a reluat moale cu capul o centrare perfectă a lui Murgoci. Faza se petrecea în minutul 5. Trei minute mai târziu avea să se deschidă şi scorul. Stelian Cucu i-a trimis o pasă luminoasă lui Cristea care a preluat precum Cavani şi a marcat în stânga lui Bornescu: 1-0 pentru Oţelul. Rapidul se instalează la cârma disputei şi Pancu ratează o ocazie imensă în minutul 18, când reia din întoarcere, dar mingea se scurge agonizant pe lângă poartă. Giuleştenii domină steril, iar Oţelul nu mai găseşte breşele în defensiva echipei lui Ganea. Pancu mai are o ocazie, dar trimite spre becurile unuia dintre stâlpii nocturnei din lovitura liberă de la 25 de metri. După pauză începe show-ul galeriei Oţelului. Băieţii de la Peluza Sud aruncă petarde în teren, îl înjură copios pe Dan Adamescu şi se ocupă apoi şi de galeria Rapidului. Cel care avea să calmeze situaţia avea să fie tot Cristian Cristea. Constănţeanul care a jucat în Australia agaţă o minge centrată de Murgoci, balonul loveşte gazonul şi se duce în colţul porţii lui Bornescu. Era 2-0 şi stadionul exploda de bucurie. Execuţia lui Cristea l-a transformat pe acesta în idolul galeriei gălăţene! Rapidul încearcă să înscrie măcar golul de onoare, dar pasele bucureştenilor par desprinse dintr-un film cu ageamii. Oţelul vrea să dea lovitura decisivă, dar Zaharia nu-l poate învinge pe Bornescu după o fază şcoală de contraatac. Când mai erau 15 minute de joc, arbitrul Andrei Chivulete iese şi el în evidenţă şi îl elimină gratuit pe Avdic. Cavalerul fluierului cu alură de balerin lipsit de talent a ţinut morţiş să se vorbească şi despre el. Rapid a dominat copios, dar nu a putut  să marcheze. Oţelul s-a aflat aproape de golul 3 în minutul 82, când Zaharia l-a remarcat pe Bornescu. Oţelul s-a impus cu 2-0 şi a obţinut astfel primul succes în acest campionat. Noul trio care a sosit în fruntea Oţelului - Vlad Răpişcă, Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu - au fost adevăraţi port-bonheuri pentru echipa de la Dunăre.
Oţelul a obţinut luni seara mai mult decât o victorie. Echipa gălăţeană a demostrat că dacă lupţi şi crezi în şansa ta, nimic nu este imposibil. Şi a mai câştigat ceva, fosta campioană a României: trei oameni în conducere care vor să facă lucruri frumoase pentru echipa gălăţeană.

Declaraţii
 
Ovidiu Burcă - manager sportiv Oţelul: „Prestaţia echipei din seara asta ne dă speranţe că există perspective. Este mult de muncă pentru că lucrurile nu arată deloc bine. Trebuie însă să facem orice efort să scoatem echipa din criza în care se află şi să creăm o echipă cum merită un oraş precum Galaţiul".
Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „Se pare că am purtat noroc. Vreau să mulţumesc conducerii pentru propunerea făcută. Am revenit cu drag în Galaţi, unde m-am simţit fantastic şi am făcut şi performanţă. Sper să fac echipă bună cu Ovidiu cu care am fost coleg atâta vreme. Dacă jucătorii se vor implica la fel ca în seara aceasta, putem să avem speranţe pentru viitor".
 Hans Michael Weiss - antrenor Oţelul: „Suntem foarte fericiţi pentru că am obţinut prima victorie. Am avut noroc pentru că am marcat devreme. Le-am spus băieţilor să încerce să joace în spatele fundaşilor centrali ai Rapidului. Sunt fericit în primul rând pentru Cristian Cristea care a fost foarte criticat de la începutul campionatului până acum".
Cristian Cristea - Oţelul Galaţi: „Este rezultatul muncii pe care a depus-o toată echipa împreună cu antrenorii. Ăsta este fotbalul. Sunt obişnuit cu criticile. Azi poţi să fii erou şi mâine poţi să fii fluierat. Este normal ca oamenii să vină să vadă spectacol şi să-şi privească favoriţii câştigând".

Formaţii

Oţelul: Plopeanu 6 - Marus 5, St. Cucu 7, Sipovic 7, Murgoci 7 – Avdic 6, Milea 6 (Adăscăliţei 6), Cojoc 6, Zaharia 7 - Tudorie 5 (Moglan), Cristea 8 (Ciftci 6).
Rapid: Bornescu 6 - Savin 4, Mera5, Tanc 4, Iacob 5 - Negru 5, Săndulescu 4 (Ciolacu 5) - Buş 4, Pancu 5 (Roşu 3), Dică 5 - Coman 4 (Martin 4).
 


Articole înrudite