25 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Nepoţelele” de la United au recidivat: sunt campioane naţionale pentru a doua oară consecutiv
„Nepoţelele” de la United au recidivat: sunt campioane naţionale pentru a doua oară consecutiv

Duminică la amiază, în sala sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi”, s-a încheiat turneul final al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare IV. Balul s-a încheiat cu finala mare care a adus faţă în faţă cele două echipe dunărene, United Galaţi şi LPS Brăila. Campioanele en-titre pregătite de antrenoarea Sanda Asandei au intrat foarte motivate pe teren, dornice să-şi ia şi revanşa după înfrângerea suferită sâmbătă în grupa principală. În consecinţă, „nepoţelele” au jucat foarte bine şi au condus în permanenţă pe tabela de marcaj. Prima repriză a fost ceva mai echilibrată şi s-a încheiat cu trei goluri avans în favoarea lui United, scor 10-7. Brăilencele s-au apropiat la un singur gol în debutul celei de-a doua reprize, dar echipa gălăţeană, încurajată de o galerie formată din circa 100 de oameni în frunte cu preşedintele Toader Ştefu, care a trăit la cote maxime ultimele două jocuri, a apăsat pedala de acceleraţie, Alex a închis poarta, câştigând de data asta duelul cu Bebe Perianu, desemnată totuşi cel mai bun portar al turneului, Flavi, Dorina, Lili au înscris goluri importante, Ale, Marty şi Roba s-au apărat ca la carte, iar Sory, cea mai mică jucătoare de pe teren a închis tabela, scor final: 20-11. United devine pentru a doua oară consecutiv campioană naţională la această categorie de vârstă, o performanţă deosebită pentru sportul gălăţean.
„Sunt foarte bucuroasă şi mândră de fetele mele. Am muncit mult împreună, au fost multe sacrificii, dar iată că acum culegem şi roadele muncii. A fost un turneu greu, epuizant, cu şapte meciuri în patru zile, multe au jucat cu dureri, şi-au dorit foarte mult să câştige şi iată că United confirmă şi este pentru a doua oară consecutiv campioana României la această categorie de vârstă. Aş vrea să mulţumesc părinţilor inimoşi care au fost alături de noi întreg campionatul şi domnului preşedinte Ştefu care ne-a susţinut şi a fost prezent alături de fete la cele mai importante meciuri”, ne-a declarat antrenoarea Sanda Asandei.
Pe treapta a treia a podiumului a urcat Corona Braşov care a trecut în finala mică de Pegasus Tg. Mureş. La Galaţi au ajuns şi trei premii individuale: Flavia Călina şi Dorina Pîrvu, cele mai bune extreme respectiv Bianca Miu, de la ACS Danubius 2010, ocupanta locului VII în ierarhia finală, golgetera competiţiei.
Lotul echipei campioane din sezonul 2015-2016: Alexandra Gurău, Bianca Toma - Flavia Călina, Alessia Asandei, Martina De Santis, Liliana Ticea, Roberta Arsene, Mihaela Tănasă, Dorina Pârvu, Sorana Chiriac, Miruna Codreanu, Nicoleta Leu, Adina Pricochel, Diana Crăciun, Lorena Codreanu, Daria Spătaru, Miruna Chiriluţă, Daniela Poreclă, Andreea Amăricăi, Gabriela Lupea, Raluca Hanganu,Patricia Haras. Duminică seara, campioanele au adus aurul la Galaţi, în ciuda oboselii au cântat şi au dansat, fiind aclamate de parinţi, bunici, prieteni, cunoştinţe.


Articole înrudite