24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Medalii gălăţene sub emblema CSU la Balcaniada de badminton
Medalii gălăţene sub emblema CSU la Balcaniada de badminton

În perioada 20-22 februarie 2015 în localitatea Karaman (Turcia), aflată la 1000 km de Istanbul, s-au desfăşurat Campionatele Balcanice Juniori Under 19 la badminton. După un drum cu peripeţii până la Istanbul, unde era zăpadă mare aşa cum a fost în România în decembrie(!), făcut cu maşinile personale de către antrenorii gălăţeni Dorel Badiu şi Adrian Panfil, a urmat o călatorie cu trenul (850 km) de la Istanbul la Konya şi o alta cu autocarul (150 km) până în localitatea de desfăşurare a competiţiei,Karaman. După aproape 32 ore de drum şi doar 4-5 ore de odihnă a început competiţia pe echipe. România a obtinut locul 3 din 7 echipe participante: Turcia (2 echipe), Bulgaria, Macedonia, Grecia, Serbia, România. Naţionala tricoloră a fost alcătuită din şapte sportivi, patru dintre ei fiind legitimaţi la CSU Galaţi şi anume: Cosmin Panfil, David Niţu, Cătălina Simionescu, Miruna Niţu (toţi 4 de la CSU Galaţi), Adelina Marin (CSS Bacău), Mihai Grosu, Collins Filimon (ambii de la CSS 6 Bucureşti). Locul 1 a fost ocupat de Turcia A, iar locul 2 a revenit echipei Bulgariei.
În competiţia individuală pe podium au urcat: pe locul 3 dublul fete Cătălina Simionescu / Miruna Niţu, iar la dublu mixt în finală, perechea Collins Filimon / Cătălina Simionescu s-au înclinat în faţa perechii din Turcia, Turgut /Yavuz (locul 3 la Campionatele Europene 2014), după un meci foarte disputat în care compatrioţii noştri au condus cu 19-14 în setul 2, pierzându-l cu 22-20 şi cu contribuţia majoră a arbitrilor turci care şi-au făcut şi de această dată „datoria\".
„Competiţia, gândită de Comitetul Balcanic ca o repetiţie pentru Campionatele Europene ce vor avea loc la sfârşitul lunii martie în Polonia, a fost o nereuşită din acest punct de vedere deoarece sportivii nu s-au luptat cu adversarii, aşa cum era normal, ci cu oboseala acumulată după drumul lung şi dificil. Drumul cu maşinile personale până în Turcia a fost infernal datorită zăpezii căzute cu o zi înainte în zona Istanbul. Autostrada era plină de maşini avariate şi abandonate sub mormane de zăpadă!!! Evident sportivii turci erau în Karaman de câteva zile, odihniţi şi obişnuiţi cu sala de concurs. Este o practică, repetată de fiecare dată, a organizatorilor turci, de a pune competiţia cât mai departe, mizând pe oboseala celorlalţi participanţi. Fac orice pentru a câştiga! E drept că au şi valoare foarte ridicată, probată în turneele internaţionale şi nimeni nu contestă acest fapt. Având în vedere circumstanţele, în primul rând sunt mulţumit că sportivii s-au întors acasă sănătoşi, iar rezultatele le consider bune. Urmează două competiţii importante pe care ne focusăm: Campionatul Naţional Echipe Seniori (Bacău, 27.02-01.03) şi Campionatele Internaţionale ale României la Seniori (Timişoara, 12-15.03), după care sportivii gălăţeni care au făcut deplasarea în Turcia vor apăra culorile României la Europene\", ne-a declarat antrenorul Dorel Badiu.


Articole înrudite