02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Galaţi, la masa bogaţilor în Cupa României
CSM Galaţi, la masa bogaţilor în Cupa României

Baschetbaliştii antrenaţi de Florin Nini ajutat de Cătălin Ştefănescu şi Milos Pesic, care a fost prezent şi pe parchet, au încheiat en-fanfare anul 2021. În penultima zi din an, sala Polivalentă Dunărea a găzduit manşa retur din sferturile de finală ale Cupei României dintre CSM Galaţi şi Athletic Constanţa. Echipa gălăţeană, care avea de recuperat un deficit de nouă puncte după înfrângerea din tur de la Constanţa a intrat motivată şi focusată pe teren şi a câştigat primul sfert cu 24-16. Împinşi de la spate de un public fantastic, Ciotlăuş, Ferguson-Masters, Brewton, Sturanovic &Co şi-au mărit la 10 lungimi ecartul. Meciul a devenit tensionat în momentul în care coach Florin Nini a fost descalificat după ce a primit foarte uşor două faulturi tehnice plus unul la bancă. Constănţenii au reuşit să profite, au revenit şi au intrat la cabine cu un avantaj minim: 40-39. Soarta partidei şi a calificării s-a decis în sfertul trei, CSM Galaţi a jucat fantastic, a pus lacătul în apărare, a găsit cele mai bune soluţii în atac, reuşind să marcheze numai puţin de 35 de puncte. Recitalul gălăţean a continuat şi în ultimele 10 minute când fazele spectaculoase au ridicat spectatorii în picioare, Athletic s-a resemnat şi CSM-ul a obţinut o victorie concludentă şi o calificare entuziasmantă la masa bogaţilor.
"Mă bucur că am reuşit un astfel de meci, o astfel de calificare, nu doar o luptă după rezultat, ci efectiv un joc spectaculos. Este meritul echipei, al staff-ului şi în special al publicului. Am arătat ca o adevărată familie, nu ne-am rezumat doar la vorbe, ne-am făcut treaba, am avut ambiţia noastră, am avut şi motivele noastre. Mă bucur că una peste alta am reuşit să câştigăm, să ne calificăm. E o calificare în premieră într-un final four, chiar dacă a fost făcută în condiţii speciale dovedeşte maturitate, caracter şi o atitudine corectă a jucătorilor", a precizat Florin Nini.
Rezultat final: CSM Galaţi - Athletic Constanţa 90-59 (24-16, 15-24, 35-13, 16-6). Lotul folosit: Milon 7 puncte, 4 recuperări, 0 pase decisive, 0 intercepţii; Stan (2 p, 4, 1, 0); Ciotlăuş (7 p, 2, 2, 1); Sturanovic (14 p, 6, 0, 1); Ferguson-Masters (27 p, 2, 4, 2); Brewton (17 p, 5, 2, 3); Pesic (11 p, 1, 1, 0); Vlad (5 p, 6, 3, 2). Cu scorul general: 154-132, CSM Galaţi se califică în premieră pentru Final Four, alături de SCM U Craiova, CSO Voluntari şi U BT Cluj Napoca. Trupa lui Florin Nini revine prima pe teren în noul an şi va juca marţi, 4 ianuarie, în deplasare, cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, într-o partidă care contează pentru cea de-a 13-a etapă a Ligii Naţionale.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite