19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FC Universitatea Galaţi se întăreşte pe filiera Selena
FC Universitatea Galaţi se întăreşte pe filiera Selena

Liga 1 la fotbal feminin se află într-o binemeritată vacanţă. Competiţia internă va continua din 6 martie cu faza a doua care va cuprinde meciurile din play-off 1-6 respectiv play-out 7-12. Singura reprezentantă a Moldovei la acest nivel, FC Universitatea Galaţi a încheiat cel mai greu an din istoria clubului pe penultimul loc cu trei puncte, dar nu dezarmează şi va lupta în play-out pentru salvarea de la retrogradare. Preşedintele-antrenor Gabriel Călinescu, continuă în „nebunia” lui să creadă în acest proiect şi în ultimele zile din acest an a reuşit să perfecteze trei tranferuri de la Selena Constanţa, echipă ce activează în eşalonul secund.
Cea mai experimentată jucătoare înregimentată în haita panterelor este Gabriela Lupu, 33 ani, care poate evolua atât ca atacant, cât şi ca mijlocaş central. "Pentru mine să joc pentru Universitatea Galaţi este o provocare. Este un club puternic în fotbalul feminin cu un obiectiv clar în acest play-out, menţinerea în Liga 1. Sper să aduc un plus echipei şi să realizăm împreună ceea ce ne-am propus", a spus Gabriela Lupu.
Ea nu va veni singură la Galaţi, ci va fi însoţită de două coechipiere: Daniela Dumitru, 22 ani, fundaş dreapta şi Elena Mihaela Ivan, 19 ani, fundaş stânga. FC Universitatea Galaţi v-a relua antrenamentele pe 1 februarie 2022.

Două "pantere" de pe litoral

FC Universitatea Galaţi a anunţat în ultima zi a anului 2021 încă două transferuri. Este vorba de: Alina Cimpoieş, 32 ani, fundaş central şi Diana Drosu, 24 ani, mijlocaş central, ambele de la Selena Constanţa.
"Practic fotbal din anul 2004. Am fost la diverse echipe, am jucat la naţională şi chiar şi în afara ţării. Fiecare echipă are atât plusuri cât şi minusuri, însă ce m-a atras la echipa din Galaţi este devotamentul de care dă dovadă în timpul meciurilor. Cred că antrenorul reuşeşte să motiveze fetele indiferent de echipa cu care joacă şi le inspiră în aşa fel încât să dea totul pe teren. Mă bucur că o să fac parte dintr-o echipă ca aceasta şi sper să fiu pe măsura aşteptărilor", a declarat Alina Cimpoieş.


Articole înrudite