24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Tibor Selymes a încercat să-l surprindă pe Marius Şumudică şi a jucat fără atacant. O altă decizie care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată a fost titularizarea gafeurului Ma-Kalambay între buturi.
Oţelarii au început hotărâţi să obţină toate punctele puse în joc. Fazele periculoase la cele două porţi au cam lipsit în primele 15 minute. Gălăţenii ar fi putut deschide scorul în minutul 19, dar niciunul dintre jucătorii Oţelului nu a atins mingea la lovitura liberă executată viclean de Cernat. Concordia începe să mişte şi în minutul 21 Grigorie putea să deschidă scorul, dar lovitura sa de cap a întâlnit spatele lui Popescu. Oţelarii trec printr-o perioadă delicată şi greşesc aproape toate pasele. Traseele care se exersează de obicei la antrenamente nu se văd deloc. Echipa din Chiajna putea profita de dezorganizarea echipei de la Dunăre, dar Dyulgherov şi Florea s-au încurcat reciproc în careul mic. Ma-Kalambay putea intra în istoria cascadorilor râsului din Liga 1, dar goal-keeperul cu alură de miner sud-african a salvat în ultimul moment balonul care îi trecuse pe sub talpa bocancului numărul 50. Finalul primei reprize le aparţine oţelarilor. Mai întâi, în minutul 37, Cernat pătrunde vijelios, vrea să rupă plasa, însă trimite peste poartă. Apoi în minutul 38, Stelian Cucu şutează din vole, dar Matache respinge cu un reflex extraordinar. Cele două echipe intră la pauză cu un scor alb. Partea secundă începe cu o mare situaţie de gol a oaspeţilor. Cernat a şutat de la 25 de metri la vinclu, însă Matache a respins cu un plonjon a la Spiderman. Gălăţenii păreau că stăpânesc partida, dar Marius Şumudică face o dublă schimbare care avea să se dovedească decisivă în stabilirea scorului final. Dina şi Purece au schimbat faţa jocului gazdelor. Mihai Dina a reuşit să deschidă scorul la un corner la care Ma-Kalambay nu a ieşit la centrare, iar Hamroun a luftat. Scorul devenea 1-0 pentru gazed, dar gălăţenii mai aveau timp să revină pentru că era doar minutul 57. Selymes se enervează şi-l scoate pe algerian înlocuindu-l cu Cristea. Din păcate atacantul nu a rezistat nici măcar un sfert de oră şi, accidentat fiind, a fost înlocuit cu Emil Dică. Pe fondul atacurilor Oţelului, Concordia marchează golul 2. Dina face dubla după ce Leca şi Cucu s-au poziţionat defectuos. Scorul devenea 2-0 şi şansele gălăţenilor se împuţinau. Tehnicianul Oţelului îl scoate pe Sanaa şi îl introduce pe Tudorie. Fosta campioană are şansa să reintre în joc în minutul 75. Iorga scapă singur cu Matache, dar în loc să-i paseze lui Tudorie, alege să tragă în portarul advers. Cernat are ghinion în minutul 80, când şutează superb, Matache este bătut, dar mingea trece puţin peste poartă. Meciul se încheie cu un scor de forfait pentru că Purece marchează cu o scăriţă care l-a prins nepregătit pe inutilul Ma-Kalambay. Concordia câştigă cu 3-0 o partidă în care nu a fost mai bună decât adversara sa. Diferenţa s-a făcut la eficacitate şi la inspiraţia celor doi antrenori. Oţelul nu poate să înscrie şi în acest caz evitarea retrogradării este imposibilă. Despre greşelile făcute de Tibor Selymes vom reveni în numărul de marţi.

Formaţii:
Concordia: Matache 8 - Dyulgherov 6, D. Lung 6, Maftei 6, Bucurică 6 - B. Madeira 6, R. Alves 6 -Grigorie 5 (Dina 8), Florea 6 (Purece 7), Boldrin 6 - Wellington 5 (Serediuc).
Oţelul - Ma Kalambay 3 - Solomou 5, Leca 4, Cucu 5, Popescu 4 - Sanaa 5 (Tudorie 6), Helder 5-Iorga 4, Cernat 7, Hamroun 6 - Cristea (Dica 6)-Popa 5.

Declaraţii:
Tibor Selymes - antrenor Oţelul: „Din păcate, am făcut mari erori de marcaj. Nu este posibil ca între cei doi fundaşi centrali să existe o distanţă de 15-20 de metri. Nu înţeleg de ce cădem psihic. Cu asemenea greşeli nu ne putem salva de la retrogradare. Trebuie să revenim când suntem conduşi. Avem nevoie de constanţă pe parcursul întregului meci. Trebuie să câştigăm următorul meci de pe teren propriu, pentru că altfel s-a terminat. Cred că încă ne putem salva”.
Marius Şumudică - antrenor Concordia Chiajna: „Probabil că şi ei jucau ultima şansă. Am fost mai pragmatici şi am câştigat. Până acum am fost modest, dar trebuie să recunosc faptul că am fost inspirat când i-am introdus pe Dina şi Purece. Ei au marcat toate cele 3 goluri şi au adus 3 puncte extrem de preţioase pentru noi”.


Articole înrudite