Consumul de peşte reduce riscul de boli pentru persoanele în vârstă şi contribuie la menţinerea unui stil de viaţă activ şi sănătos, informează dailymail.co.uk.Cercetătorii de la Institut ...
Ca medicament, cea mai importantă parte a cartofului este coaja. Reprezintă a 4-a sursă alimentară din lume, după grâu, orez şi porumb, alimentaţia secolului al XXI-lea fiind aproape de neconc ...
Varza face parte din familia cruciferelor cunoscute pentru prevenirea apariţiei cancerului pulmonar şi a bolilor de inimă. Această legumă prezintă numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii ...
O nouă generaţie de "super-legume", create în spaţiu pentru ameliorarea vederii şi a stării generale de sănătate a astronauţilor, care conţin mai multe nutrimente decât plantele obişnuite, ...
Adoptarea încă din adolescenţă a obiceiului de a fuma este asociată cu „subţierea” scoarţei cerebrale, arată un studiu recent al cercetătorilor americani. Cu cât o persoană are la activ ...
Spanacul încetineşte digestia lipidelor şi generează un sentiment de saţietate de durată, informează Le Figaro, citând un studiu realizat de cercetători suedezi. „Mănâncă spanac dacă vr ...
Cândva, multe boli vor putea fi diagnosticate cu ajutorul unui simplu test de miros, afirmă oamenii de ştiinţă. Numeroase afecţiuni dau respiraţiei, sudorii sau urinei un miros specific, ce va ...
Măsurarea presiunii arteriale – „luarea tensiunii”, cum este numită obişnuit – se face, de obicei, la un singur braţ. Dar, arată un studiu recent, ar fi mult mai bine ca tensiunea să fie ...
Şomerii prezintă caracteristici genetice ce arată o îmbătrânire celulară accelerată - este concluzia uimitoare a două echipe de cercetători, una britanică, de la Imperial College din Londra ...
Atunci când antibioticele se dovedesc ineficiente, anumite uleiuri esenţiale luptă cu succes împotriva atacurilor virale. Din luna noiembrie, circa un milion de francezi s-au îmbolnăvit de o gri ...
Consumul abuziv de medicamente pe bază de prescripţie este în creştere în lume şi reprezintă o „ameninţare crescândă” pentru sănătatea publică, a avertizat Organismul Internaţional d ...
Din cauza conţinutului în sare, consumul regulat de pastile efervescente creşte riscul unor probleme cardiovasculare. Acest lucru nu înseamnă că medicamentele împotriva durerilor trebuie evitat ...
Consumul exagerat de proteine animale este mai periculos decât fumatul, arată un studiu american, care adaugă că riscul de cancer şi diabet creşte în acest caz de patru ori, scrie metronews.fr. ...
Consumul de supă din oase de vită sau de miel reprezintă un tratament eficient împotriva îmbătrânirii tenului, datorită conţinutului bogat de colagen, afirmă experţii în frumuseţe de la H ...
Cei care beau mai rar, dar mult deodată – de exemplu în weekend - au un risc de deces dublu faţă de aceia care beau aceeaşi cantitate totală de alcool, dar în porţii mai mici de-a lungul une ...
Dureri de gât, tuse, febră, nas înfundat sau, dimpotrivă, desfundat, de tot curge dintr-însul... Răceala se manifestă mai întâi la gât, unde simţim înţepături, şi la nas: nu mai putem r ...