21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senatorul Paul Ichim a câştigat procesul cu ANI
Senatorul Paul Ichim a câştigat procesul cu ANI

Dr. Paul Ichim a câştigat definitiv şi irevocabil procesul intentat de Agenţia Naţională de Integritate prin care a fost acuzat de incompatibilitate încă din timpul legislaturii 2008–2012 pe motiv că a deţinut simultan funcţia de senator şi sef de secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, irevocabil, respingerea recursul declarat de ANI împotriva sentinţei civile din februarie 2012 a Curţii de Apel Bucureşti, ca nefondat.
„Este o decizie finală, prin care subsemnatul este declarat că nu s-a aflat în state de incompatibilitate. A fost un proces care a durat 4 ani şi a făcut savoare unora sau altora. Pe această cale informez cetăţenii care s-au refugiat într-un alt partid politic să-şi rezolve problemele personale, întrucât acum şi-au luat de-o grijă: dr. Ichim nu a fost incompatibil”, a precizat senatorul PNL Paul Ichim.
De asemenea, ANI a dat o a doua decizie în ceea ce-l priveşte pe senatorul Ichim referitor la acuzaţia de conflict de interese în ceea ce priveşte legătura de rudenie dintre acesta şi şeful de cabinet care are acelaşi nume de familie.
„Am ales să transmit aceste informaţii acum şi nu în seara de vineri pentru a nu fi interpretat că influenţez opinia alegătorilor, cu toate că alţii nu au avut nicio jenă să lipească nişte mizerii de afişe pe garajele din Galaţi prin care anunţau că primarul îi demolează – lovitură de imagine pentru campania electorală. Eu am ales să fac campania electorală într-o altă manieră”, a adăugat senatorul Paul Ichim.


Articole înrudite