21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul rămâne neînvinsă în Superligă după remiza cu Dinamo
Oţelul rămâne neînvinsă în Superligă după remiza cu Dinamo

Derbiul celei de-a 10-a etape a Superligii dintre Oţelul şi Dinamo a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor inundaţiilor din judeţul nostru şi a lui Gheorghe Mulţescu. Pe un teren refăcut, roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu au avut prima lovitură de colţ executată de Cisotti în min.4. Căpitanul nostru a executat periculos o lovitură liberă în min.9 care l-a surprins în offside pe Juric. Oţelul l-a pierdut în min.12 pe Tomasevic, care s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Silva. În min.15 portarul Popescu a gafat şi l-a faultat în careu pe Selmani, Dinamo a primit penalti după ce a intervenit şi VAR şi acelaşi jucător a deschis scorul.  Oţelarii au replicat prompt şi în min.22 au restabilit egalitatea: Maftei a executat un aut, Zivulic a prelungit pe spate, Cisotti a ţintit bara cu o lovitură de cap, dar Maciel, aflat pe fază a împins mingea în plasa porţii lui Golubovic. Oţelul a avut momente bune, „câinii roşii” au tremurat. Lameira a încercat în trei rânduri să înscrie, dar şuturile lui au ocolit poarta oaspeţilor. Din păcate, presiunea accentuată a echipei gălăţene nu s-a concretizat.  Repriza a doua a început cu un ritm bun, Popescu a intervenit salvator la şutul lui Cîrjan. Pop a căzut în suprafaţa de pedeapsă, dar nu a primit penalti după ce centralul Flueran s-a consultat cu cei din camera VAR. Nu s-a acordat nimic nici la duelul dintre Cîrjan şi Teles, când prima impresie a fost că primul a lovit mingea cu mâna. Oţelul l-a pierdut şi pe Cisse şi Dorinel a fost forţat să mai facă câteva improvizaţii. Cele două formaţii au încercat să câştige, dar nu au avut luciditate şi clarviziune. Portarul Iustin Popescu şi-a reparat gafa de la penalti şi a salvat miraculos în min.90 şutul lui Caragea.

Caseta tehnică:
Scor final: SC Oţelul Galaţi - Dinamo 1948 Bucureşti 1-1 (1-1).
Stadion: Oţelul.
Spectatori: 9500.
Au marcat: Maciel (min.22), respectiv Selmani (min.18 din 11 m).
Formaţii:
Oţelul: Popescu - Maftei, Zivulic, Cisse (min.66 Adăscăliţei), Tomasevic (min.12 Silva) - Cisotti, Lameira, Teles (min.66 Roşu) - Maciel (min.87 Tănasă), Juric, Pop (min.66 Duric). Rezerve neutilizate: Kovalov - Zhelev, Rus, Chira, Neagu, Cojocaru. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Dinamo: Golubovic - Sivis (min. 60 Costin), Patriche, Licsandru, Amzăr (min. 60 Opruţ) - Olsen, Mărginean (min.82 Rotund), Cîrjan - Soro (min.60 Caragea), Selmani (min.90+1 Politic), Milanov. Rezerve neutilizate: Roşca - Stoian, Paşcalău. Antrenor: Zeljko Kopic.
Cartonaşe galbene: Popescu.
Arbitri: A - Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); A1 - Adrian Popescu (Craiova); A2 - Imre Laszlo Bucsi (Sf.Gheorghe); Arbitru VAR - George Cătălin Găman (Craiova); Arbitru AVAR - Lucian Rusandru (Sf.Gheorghe).


Articole înrudite