Luni, pe 1 februarie, deputatul gălățean Florin Pâslaru a fost votat de către Parlament ca lider de grup al Parlamentarilor PSD din Camera Deputaților. Propunerea Pâslaru a fost făcută în interiorul PSD chiar de către președintele PSD, Liviu Dragnea, ne-a declarat Florin Pâslaru contactat telefonic de noi, luni seara. Social democratul susține că Dragnea l-a desemnat drept candidat unic în urma consultărilor avute cu deputații PSD, la reuniunea cu 110 parlamentari PSD, avută recent la Sinaia. “M-au susținut parlamentarii, pentru că la noi, dacă cineva nu te vrea, își spune punctul de vedere și nu te susține” a declarat deputatul gălățean. Pâslaru a deținut anterior funcția de vicelider al grupului, timp de patru ani, și se ocupa de legătura dintre comisiile de specialitate și plenul Camerei.
“Sper să promovăm proiecte de legi în sprijinul cetățeanului, PSD fiind un partid care sprijină proiectele sociale, inițiativele inițiate de guvernul Ponta, care a fost cel mai bun guvern de după Revoluție, precum și orice inițiativă legislativă, venită din partea oricărui partid, deci orice inițiativă legislativă care vine în folosul cetățeanului” a susțninut Pâslaru că ar fi obiectivele pe care și le-a stabilit după obținerea poziției de lider al grupului parlamentar PSD din Cameră.
Legat de modificarea Legii electorale privind cerința PNL pentru alegerea primarilor din două tururi de scrutin, Pâslaru consideră că tentativa PNL este sortită eșecului, amintind și poziția premierului Cioloș care trimite problema înapoi în sfera politică, unde PNL nu reușește să obțină majoritatea parlamentară astfel încât să poată schimba ceva. De altfel, Pâslaru a reamintit că prevederea alegerii primarilor dintr-un singur vot a fost adoptată cu mare majoritate, inclusiv de parlamentarii PNL (peste jumătate dintre ei au votat alegerea primarilor dintr-un singur tur n.r.), care ulterior și-au făcut calculele și după ce au realizat că alegerea primarilor dintr-un singur tur îi dezavantajează, speră să poată reveni la varianta, mult mai democratică de altfel, a alegerii primarilor din două tururi de scrutin. Guvernul Cioloș a stabilit ca dată a desfășurării alegeilor locale 5 iunie, deci nu mai este timpul fizic pentru modificări, existând obligativitatea de a nu fi modificate prevederile legilor electorale cu șase luni înaintea desfășurării alegerilor.
Social democrații l-au ales pe Pâslaru lider de grup parlamentar, în ciuda scandalurilor privind colaborarea cu securitatea și angajarea fiului său la cabinetul parlamentar. Pâslaru a recunoscut cu onestitate, chiar de la acea dată că era firesc să prefere oricând să aibă alături persoana în care are deplină încredere că îi va fi loială. Un alt parlamentar gălățean a avut o situație similară: deputatul Bogdan Ciucă (fost conservator, în prezent ALDE) a optat pentru serviciile surorii sale la cabinetul Parlamentar. Conform legislației în vigoare, parlamentarii nu își pot angaja familia la cabinetele parlamentare.
Prevederea a fost adoptată la propunerea Monicăi Macovei, în perioada în care România se lupta cu dărâmarea stegulețelor de pe justiție impuse de Uniunea Europeană, pentru aderarea țării noastre la spațiul UE. Așa că noi românii am ales să fim mai catolici decât Papa, adoptând o măsură, pe care specificul nostru ca nație ne-ar fi împiedicat oricum să o respectăm, și pe care nu ne-o impusese nimeni.