21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consilierii judeţeni i-au trântit propunerile lui Bacalbaşa
Consilierii judeţeni i-au trântit propunerile lui Bacalbaşa

Din trei propuneri aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare desfăşurată luni, 7 martie, în sala mare a Prefecturii, consilierii judeţeni au generat retragerea uneia şi le-au picat pe celelalte două. Dan Lilion Gogoncea (PSD) a propus retragerea de pe ordinea de zi al celui de-al doilea proiect, ce viza activele CJ. Primul şi cel de-al treilea punct au comportat cele mai multe discuţii.
Primul proiect conţinea propunerea de prelungire a contractului cu firma juridică ce reprezintă judeţul de doi ani, “Ceparu şi Irimia”. Este cea care a oferit consultanţă în urma căreia deciziile judeţului au fost intens contestate de către Curtea de Conturi. Bacalbaşa a susţinut că firma respectivă a fost mai curând moştenită. Consilierii au propus încredinţarea directă doar pentru un contract pe care l-au adus iniţiatorii în atenţie ca fiind urgenţă, pentru prelungirea contractului cu acea casă de avocatură, referitor la un proiect pe fonduri europene de împădurire care se derulează în judeţ, în comuna Şendreni. Călin Anghel a precizat: “Am făcut contract cu doi ani în urmă. Nu mă deranjează ideea. Dar a venit Curtea de Conturi şi ne-a spus că nu a fost în regulă ce ne-au sfătuit”. Adrian Liviu Butunoiu a intervenit la rândul său: “Să facem contractul punctual. Nu va trece proiectul. Nu mi se pare normal să veniţi cu propunerea să încheiem contract pe un an, ci pentru o singură speţă”. Altfel, externalizaţi serviciul juridic! - a venit o altă propunere. Consilierul Petrişor Potec a precizat: “Veniţi cu proiectul punctual. Ulterior, dacă depăşim pragul de achiziţie directă, revenim cu propunerea. Nu veniţi să acoperiţi acest contract cu mâna noastră, a consilierilor judeţeni”. Emil Ţuicu a intervenit: “Putem face o achiziţie directă pentru o urgenţă şi în caz de necesitate”.
Cel de-al treilea proiect, picat la rândul său de către plen, face referire la locuinţele de serviciu ale CJ-ului. Petrişor Potec a cerut să fie nominalizate cele trei persoane beneficiare ale locuinţelor de serviciu ale judeţului. Iniţatorul, preşedintele CJ, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, a precizat că nu a reţinut numele beneficiarilor. Adrian Liviu Butunoiu a ţinut să sublinieze ideea că firesc ar fi ca cei căsătoriţi care au şi copii să primească un apartament, şi nu o garsonieră.
Apoi Potec a ţinut să îl ajute pe preşedintele CJ, menţionând că doi dintre beneficiari au posturi de economişti. Consilierul Căluianu a adăugat că cel de-al treilea beneficiar, cel necăsătorit, care urmează să locuiască într-un apartament, este şoferul preşedintelui CJ. Bacalbaşa a replicat: “Eu nu am şofer!”.
Consilierii judeţeni au demonstrat că nu reprezintă doar o maşinărie de vot, ci plenul este constituit din oameni care au şi o pregătire profesională şi pot aduce argumente de bun simţ, punctuale, profesioniste. Şi mai trebuie reamintit faptul că PSD a pierdut majoritatea în CJ prin retragerea a doi consilieri PSD, înlocuiţi cu un liberal şi un PC-ist, conform înţelegerilor de dinaintea alegerilor locale privind locurile pe listele comune PSD-PNL-PC. Apoi, este evident, campania se află în plină desfăşurare.


Articole înrudite