20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ciucă, decis să treacă prin Parlament completările la legea privind ştergerea penalităţilor
Ciucă, decis să treacă prin Parlament completările la legea privind ştergerea penalităţilor
Deputatul gălăţean Bogdan Ciucă şi-a arătat public decizia de a relua proiectul de completare a „legii Ciucă” privind ştergerea penalităţilor aplicată la datoria de bază a restanţierilor la întreţinere. Conform primului act normativ, familiile cu venituri de până în 1.000 de lei pe cap de locuitor puteau beneficia de ştergerea penalităţilor dacă îşi achitau datoria de bază acumulată la întreţinere, în termen de 1 an de zile de la intrarea în vigoare a legii. Gălăţenii, de la propunerile cărora a apărut această lege, s-au numărat printre excepţiile care nu au beneficiat de prevederile legii, prin refuzul Apaterm, Apă-Canal şi al municipalităţii, în mandatul anterior.
Ciucă a apreciat deschiderea pe care o demonstrează acum Apă-Canal prin realizarea de contracte individuale pentru consumatorii casnici, ca soluţie a debranşării rău-platnicilor, şi nu a unor scări întregi de bloc. Ciucă ne-a declarat că, anterior, a făcut aceeaşi propunere şi către Apaterm, respinsă însă de furnizorul de apă caldă. Conservatorul speră că actuala conducere a municipalităţii va avea o deschidere mult mai mare atât privind aplicarea noului act normativ completat „Legea Ciucă” pentru ştergerea penalităţilor, precum şi realizarea ulterioară a unor contracte individuale, şi branşamente individuale, căci „nu e corect ca pensionarul şi omul care a rămas fără loc de muncă să suporte toate pierderile” Apaterm. Mai mult, Ciucă a mai arătat că societăţi similare din alte oraşe au încasat sume de bani la care nu sperau să ajungă vreodată, doar aplicând „legea Ciucă” - oamenii şi-au achitat datoriile, fiind un câştig de toate părţile. Iar Apaterm „s-ar fi putut salva de la faliment” a concluzionat Ciucă.
Deputatul PC speră că actul normativ va putea fi adoptat de Parlament în acest mandat, în regim de urgenţă, iar în caz contrar a precizat că nu va renunţa la el, ci îl va relua în mandatul viitor.


Articole înrudite